Trelleborg redovisar underskott för 2008

Trelleborg har haft årsmöte där man redovisade sitt bokslut för 2008. En omsättning på 24 miljoner och en förlust på 4.4 miljoner blev det.

Till Trelleborgs Allehanda säger klubben att det beror på publiken, tabelläget och oförmågan att sälja spelare. Att skylla på det sportsliga kan ju förefalla lite märkligt. Man kan inte begära mer av en klubb som omsätter minst i allsvenskan. Ni känner till mantrat vid det här laget… ”the main variable that gives long term assurance of sports successes is the total turnover of the club”

Budgeten vad gäller biljettintäkter var 6.6 miljoner men utfallet landade endast på 3.8m, hur tänkte man här?

Klubbens elitlicens säkras nu av finansmannen Rune Andersson som går in med ett villkorat lån som täcker underskottet.

Jag kan tycka att finns en stor deskripens mellan klubbens kommunikation i turerna kring Rasmus Bengtsson och de nyckeltal bokslutet levererar.

Läs hela artikeln i Trelleborgs Allehanda här.

2 reaktioner till “Trelleborg redovisar underskott för 2008

  1. Förmodligen överskattade Trelleborg Tom Prahls management skills, vilka ändå lyckades rädda dem från att göra Ljungskile och Sundsvall sällskap.

    Gilla

  2. För mig är det en gåta hur man kan komma undan elitlicensens regler genom villkorade lån. Borde det inte finnas en elitlicens för kommuner också? Hur dåliga affärer tillåts de egentligen göra innan de degraderas till stadsdelsnämnder? 😉/Flugan på väggen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s