Ännu ett bokslut

Att döma av intäkterna för 2008, 109 miljoner kronor (97m-07), ser Djurgården Fotboll att ännu inte bytt redovisningsprinciper. Tyvärr ingen redovisning publicerad för att bekräfta detta.

Att intäkterna ökat så pass mycket från föregående år beror sannolikt på att klubben som vanligt paketerat de transfer-fee samt sign-on fee man betalade i sina spelarrekryteringar under 2008. Dessa så kallade vinstandelsbevis sålde man till Djurgården Fotboll AB – business as usual.
2007 sålde man vinstandelsbevis för 9.75 miljoner. 2008 förvärvade klubben bland annat Haginge, Oremo och Ekong – sannolikt en mycket större totalinvestering och därav de ökade intäkterna.

Ett underskott på 12.5 miljoner med denna setup får inte underskattas.

Egna kapitalet bör nu uppgå till ca 14 miljoner. Kruxet är att klubben endast äger 20% av de framtida reavinsterna på spelarförsäljningar i sin trupp eftersom man ju redan sålt 80% till Djurgården Fotboll AB.

”Fallskärmen” tillåter därför inte liknande resultat going forward.

2 reaktioner till “Ännu ett bokslut

  1. Ouch!Helt plötsligt håller jag med de som menade att Hammarbys resultat såg OK ut. Det trodde jag faktiskt inte.Undrar vad Lühr skulle säga om det här? Nej vad dum jag är! Han kommenterar ju bara Bajens dåliga nyheter./Flugan på väggen

    Gilla

  2. Satt och tänkte på Haginges transfer i samband med inlägget om ÖSKs bokslut. Vill minnas att summan var relativt låg. Under 1 miljon sek. Någonstans i huvudet känns 0,5 miljoner väldigt bekant (pga. utgående kontrakt). Detta är vad jag kan erinra mig ÖSKs enda spelarförsäljning under 2008. Riddez, Barsom m.fl lämnade på free transfer eller fick inte kontrakten förlängda. Om man lägger till de förstärkningar som gjorts av spelartuppen känns ÖSKs resultat väldigt solitt. Såhär med Närkeögon iaf.Tack för en bra blogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s