Konkurrenterna förstärker

Konkurrenterna AIK och DIF har värvat den gångna veckan och utan att bedöma den sportsliga nyttan i dessa förvärv finner jag lite intressanta signaler.

Khari Stephenson
Prissumman har ifrågasatts med all rätta, många miljoner för en 26 årig spelare med endast en allsvensk säsong i ryggen. Tydligen ser ledningen att de får tillräckligt med värde för det priset och jag kan till viss del förstå dem. Värvningen är den typ jag vill se Hammarby göra, t.ex. värva en mittback trots att man redan har bemanning på den positionen (läs sensommaren -06). Ett pro-aktivt värvningsarbete skapar en option för framtida försäljning av spelare vars kontrakt håller på och löper ut utan att förlora i slagstyrka på samma sätt. Det är dessutom alltid svårare att värva en spelare när man verkligen behöver täcka en position man är kort på, samtidigt borde ”paniken” innebära att priset trissas upp. Denna transfer som AIK nu gjort ger samtidigt en tydlig signal om att klubbens finansiella problem är över och det finns kapital i organisationen (AIK + Agent 03).

Micke Dahlberg
Är inte direkt den typen av värvning jag förväntade mig att Djurgården skulle göra efter en ur deras perspektiv totalt misslyckad säsong. Jag trodde att klubben väldigt tidigt skulle leverera en prestigevärvning. Nu verkar man bytt värvningsstrategi igen och unga spelare ska in i truppen men en typisk DIF värvning skulle i så fall heta Toivonen, Keene eller en annan ung mycket lovande och högt värderad spelare som skapar rubriker. Nu blev det en billig lösning i Micke Dahlberg från andradivisionen till den prestigefyllda anfallspositionen. Med bakgrund av klubbens tidigare agerande på transfermarknaden, behöver det inte, men kan vara en signal om att kapitaltillgången hos djungeln av bolag i organisationen inte är alltför stor längre. Nu blir jag dock säkert slagen på fingrarna när de presenterar ett 20 miljoners förvärv nästa vecka.

2 reaktioner till “Konkurrenterna förstärker

  1. Går och hitta och köpa i bolagsregistret, tar dock tid innan de läggs upp i deras databaser, så först framemot sommaren lär de dyka upp där.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s