Såld, vad är nästa steg?

Max ut, Christian Traoré in och förhoppningsvis ett antal miljoner kvar på kontot efter dessa två avslut. Tajmingen i värvningsarbetet visar med största tydlighet kommunikationens genomslagskraft hos supportrarna, bra där! Är det möjligtvis ett trendbrott vi ser? Själva affären då, ur ett profitmaximerande perspektiv fick vi nog (utan att veta den exakta summan), maximalt ut ur Max. Ur ett nyttomaximerande perspektiv vet vi ännu inte hur pass mycket dessa två (kanske det blir fler) transfers påverkar truppens slagkraft och därför är det kanske lite för tidigt att bedöma säljbeslutet fullt ut ur det perspektiv jag personligen och som medlem väljer och ha, även om den första spontana känslan trots allt var positiv. Positiv för att prislappen kan ha varit nära det åttasiffriga belopp jag trodde var en utopi, positiv för att man samtidigt presenterade ett förvärv och positiv för att det borde finnas medel till fler. Det ska nu bli intressant och se hur ledningen resonerar. Om bolagets uttalade ambition att driften ska finansieras av den löpande verksamheten gäller även för 2007 års budget finns det två alternativ för bolaget att agera på, satsa och investera nettoöverskottet i truppen eller låta pengarna ramla ner på sista raden. Eftersom Hammarby Fotboll befinner sig i en tillväxtfas där man ännu inte fullt ut nått sina mål och visioner är det enligt min åsikt uteslutet att välja alternativ två om nu inte det ekonomiska utfallet för 2006 varit fatalt. Jag vill med andra ord se ytterligare förstärkning av truppen eftersom backlinjen ännu inte känns slagkraftig nog. Jag vill att Hammarby Fotboll fram till den dagen man kan börja profitera med hjälp av en ny arena fattar nyttomaximerande beslut i sin verksamhet. Tack för allt Max! Välkommen Christian!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s