Sommaren är kort…

Lite funderingar så här efter semestern.

I skuggan av glamorösa och intäktsmaximerande Champions League lirar Hammarby i Intertotocupen, långt från fullsatta femstjärniga arenor. Inga sjusiffriga belopp men det finns ändå liite prispengar. Tur är väl det, enligt årsmötet i mars 2005 landade kostnaderna för de två UEFA kvalomgångarna -04 på 2.4 msek.

På intäktssidan i år:

€150 000 från UEFA

ca 1 msek i publikintäkter och ej och förglömma bidrag från internationella partnern Borrkompaniet.

Säga vad man vill, jag älskar dock europacupspelet.

******

På tal om europacupsponsorer, hur gick det i Elfsborgs och Octagons jakt på sponsormiljoner till europaspelet och sagan om ”Sveriges andralag”? Att dömma av spelartröjorna klubben använder under CL kvalet rör det sig om Swedbank, det vill säga samma företag som pryder Boråsarnas allsvenska tröjor med undantaget att ”Sjuhärad” tillägget inte är med. Har man tecknat ett storavtal med Swedbank på nationell nivå? Det som motsäger det hela är att det inte förekommit några skrytartiklar i äkta Bosse Lundquist anda.

Ingen vild gissning att sådana avtal är reglerade efter hur långt lagen når i sina respektive europacupspel.

******

På tal om Swedbank, det blev som bekant klart med det deras samarbete med Malmö FF. Swedbank verkar gå in hårt i svensk fotboll men räkna inte med att de andra storbankerna ska göra detsamma. Det finns dock andra aktörer…

******

Adde Johansson till Ålborg. Det är lätt att gömma sig bakom ”danska pengar”. Faktum är dock att Ålborg 2006, omsatte mindre än Djurgården Elitfotboll AB och artistskatt i all ära, men med tanke på hur Djurgården värvat under sina glansdagar borde det inte varit omöjligt för dem och ro hem denna värvning om nu Bosse Lundquists kommentar i senaste årsredovisningen, ”Detta gör att vi går in i framtiden starkare än kanske någonsin” ska vara hundraprocentigt trovärdig.

******

Media ifrågasätter svenska klubbars oförmåga att satsa på unga spelare vilket resulterar i spelarflykt till grannländerna. Samma ”experter” har tidigare ifrågasatt Hammarby Fotbolls satsning inför denna säsong vilket var en kraftig föryngring av truppen. Hur fan ska ni ha det?

******

En av årets sponsorer har samarbete med flera klubbar. Är nyfiken på en ”BK barometer” från Bajens sida.

En reaktion till “Sommaren är kort…

  1. Octagon kammade noll. Det är Swedbank regionalt som är ensam sponsor för Elfsborg i CL.Detta stod att läsa på elfsborg.se inför kvalet, verkar omöjligt att hitta nu dock.Gissningsvis skrevs avtalet under efter tuffa förhandlingar mellan Elfsborgs ordförande Bosse Johansson och vd för Swedbank Sjuhärad – Bosse Johansson.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s