Tony lägger korten på bordet.

Jag tror att de flesta kan hålla med om att Tony gjort ett bra jobb med årets trupp och tillfört dimensioner som tidigare inte fanns. En sak jag uppskattar är Tonys kommunikativa sida. Även om det finns floskler, utryck som upprepas och som till och med spelarna anammar går det inte sticka under stol med att TG tillfört en hel del till en organisation som tidigare år gav butterheten ett ansikte.

I dagens FAN -TV intervju förklarar Tony läget och de förutsättningar man arbeter efter. För den som följer bloggen borde det inte vara några kioskvältare direkt.

Redan under senaste infomötet flaggade Äpplet om att likviditeten var ansträngd och att det kunde påverka spelarrekryteringen.

I blogginlägget den 14 juli gissade jag att vi inte kommer att se några större förvärv och klubben kommer att få arbeta med att skapa mer av mindre.

Det finns förstås teser som säger att större investeringar i spelartruppen ger högre marknadsandel. Rent generellt kan man ju säga att intäkterna blir högre ju bättre sportsliga resultat klubben levererar. Problemet i Hammarbys fall är att dess faciliteter begränsar uppsidan avsevärt, både på biljettintäktssidan och marknadssidan där den största andelen av marknadsintäkterna förmodligen kommer från företagsbiljetter.

Det finns dock ett perspektiv till, jag har länge haft funderingar ifall HF AB nytto- eller profitmaximerar och det är en relevant fråga som vi får hålla ögonen öppna på. Bokslutet kommer kunna ge vissa indikationer och antingen ge stöd till Tonys svar eller förkasta dessa.

5 reaktioner till “Tony lägger korten på bordet.

  1. Hammarbys informationsansvarige Urban Rybrink: – Mikael Hellström är väldigt nyttig för oss, men hur det blir nästa säsong har vi inte beslutat eftersom vi inte vet vilka förutsättningar vi har.dimridå??? eller är AEG på väg bort?

    Gilla

  2. anonym,man har helt enkelt inte lagt budgeten än och vet nog därför inte hur man ska prioritera ”de knappa resurserna”. Men visst känns Hella given även på bortamatcherna i framtiden…Jimmyjag gillar peaken ”E” mest ”Dallas, Detroit — What’s the Dif?” 🙂

    Gilla

  3. anonym,Ang Hella så testar man för första gången (?) att ha en anställd scout i utvärderings syfte.Hella sade i vintras att han hoppades väldigt mycket på att det skulle falla väl ut så att satsningen fortsätter.Som jag tror chriz menar så är nog detta något som ganska fort åker ur budgeten om det inte anses fungera, hittills har det gett oss noll.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s