nästan 100 inlägg senare…

När den osynliga handen inom väldigt snar framtid firar sitt 100:e inlägg, är det på sin plats med lite självkritik. I vintras promotade jag emot en försäljning när det gäller Max von Schlebrügge.

Efter att under resans gång gått igenom räkenskaperna har just bosmanförlusterna under årens lopp kostat klubben finansiell styrka och ytterligare en hade förmodligen varit förödande. Framför allt då nyckelspelare som går som bosman förr eller senare måste ersättas. Framför allt om man dessutom tar hänsyn till den ”ansträngda likviditeten” i början av sommaren.

Sedan är det alltid lättare att analysera och rekommendera med en betraktares ögon, utan tillgång till fullständig information samt ej behöva ta konsekvenserna för sina beslut. Ett privilegium man gärna utnyttjar till sin fördel.

Däremot står jag fast vid att klubben MÅSTE bli bättre på att skapa utrymme till en större proaktivitet vad gäller spelartransfers.

Och proaktivitet på spelarmarknaden är något som klubben kommer ställas inför de närmast kommande transferperioderna. Nästa sommarfönster står vi med tre nyckelspelare med 1.5 år kvar på kontraktet, Eguren, Petter samt Paulinho. I samtliga tre fallen är drömmen om en förlängning förmodligen en ren utopi och denna trojka är inga spelare man släpper som bosman eller bör lämna i händerna på en panikförsäljning med 6 månader kvar av kontraktet.

Man kan inte heller sälja alla på en gång.

Frågan är om man måste vänta till någon av dessa såld för att kunna agera på transfermarknaden eller kan Hammarby Fotbolls ”Spelar Invest-lösning” ge en välbehövlig hävstång? För det är inget drömläge man ställs inför när man ska planera för hur truppen ska balanseras under en HEL säsong 2008.

3 reaktioner till “nästan 100 inlägg senare…

  1. Vårt mittfält (räknar in Petter där) är lite överdimensionerat om vi ser att Chanko/Mikkel konkurrerar samt Eguren/Petter/Haris.Där blir det garanterat en försäljning.

    Gilla

  2. Petter förlängde ju våras, var det bara med 2 år?*söker på officiella* och hittar bara att det var Erkan och Mikkel som förlängde… Har jag drömt att även Petter förlängde?Ser inte att varken Eguren, Petter eller Paulinho har någon större lust att förlänga så därför hoppas jag på att samtliga säljs innan det blir bosman.Problemen som uppstår iom detta blir stora men i bästa fall kan det bli mycket bra. Men skall man gå på hur dåligt man ersatte tappen från förra säsongen så kanske man inte skall hoppas på för mycket.Usch…

    Gilla

  3. – Pålle i vinter, Herrenven då Afonso gått upp i rök. Med 5 mål till kan vi nog få ut en 20 mille.– Petter i sommar. Rennes–> 14-19 mille om han håller sig hel snittar en 7-8 mål och en 5-6 assist.– Eguren, nästa vinter till Murcia, Zaragoza eller Braga för 25 mille.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s