Så var det fredag igen

Intressanta uppgifter har läckt om att Hammarby Fotboll vill omorganisera. Planerna låter vettiga och rollfördelningen mer tydlig till omvärlden. Bra.

För att resultatet sedan ska bli bra krävs det att rätt personer hamnar på rätt plats. Det spelar inger roll hur organisationsträdet ser ut på papperet, individernas spetskompetens på respektive ansvarsområde och förmåga att tillsammans arbeta mot samma mål avgör slutresultatet. Rekrytering och arbetsmetodik, ungefär som i en fotbollstrupp.

Som referens har vi Durgårdens crashade försök med Jonevret & Co.

Tony verkar redan innan denna säsong ha fått en bredare och annorlunda arbetsbeskrivning än den Linderoth hade, en beskrivning med större befogenheter. Därför känns det ju rent spontant att det är han som iklär sig rollen som manager.

Blir det så, är nog steget från det vi har idag, inte så jättestort som det kanske verkar efter att ha läst fotbollskanalen. Snarare en mer formell förändring och gränsdragning med en tydligare ansvarsfördelning utåt. Givtvis lär managern få ytterligare fler ansvarsuppgifter på sina axlar.

På något sätt känns det som att hösten kommer bli händelserik, intressant och vägvisande.

******

Måste återigen kommentera Sportbladets värdering av UEFA cupen.

Helsingborgs förväntade intäkter: 12-14 msek
Elfsborgs förväntade intäkter: 15 msek

Helsingborg drog storpubliken 6 400 med biljettpriser 90-300kr och Elfsborg fantastiska 4 000 i kategorin 230-325kr.

I den andra hemmamatchen väntar storlagen Mlada Boleslav respektive Austria Wien. Redan nu kan vi därför approximera publikintäkterna till mellan 2-3 msek per klubb för hela gruppspelet.

Att TV avtal och sponsorer skulle bidra med 10-12 miljoner är en ren utopi. Dra sedan bort kostnaderna för resor evenemang, eventuella spelarbonusar för att ha tagit sig dit man är mm, så landar nog nettot på en ganska blygsam nivå. ”Guldgruva”?

Attans, glömde de galaktiska seger/kryss premierna på €40 000 respektive €20 000.

Hur tänkte skribenten här? Jag hade ett lite annorlunda resnemang här.

3 reaktioner till “Så var det fredag igen

  1. ChrizBygger man sin artikel på ”fakta”-uppgifter från exalterade klubbledare, agenter och lite annat löst folk får man ihop de summor som Aftonbladet skriver om.Jag menar, varför dubbelkolla en bra story?Kvällspressen i ett nötskal.von_oben

    Gilla

  2. håller med! Anledningen till att jag ältar detta återigen är att skribenten fick ett surt mail från en av mina arbetskollegor ifrågasättandes Aiks siffror som han besvarade med ett rätt så spydigt mail tbx. Efter en replik med argument som kan läsas här på bloggen, stoppade murveln huvudet i sanden.

    Gilla

  3. Det är bara att kämpa på. Man kan aldrig granska journalister i allmänhet och sportjournalister i synnerhet för mycket.I vilken annan gren av journalistiken är det ok att två mediarepresentanter ställer sig i baren och blandar drinkar åt dem man ska bevaka?!von_oben

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s