Sista fram till februari…

Ännu en off-season vecka bakom oss.

En tabloid spekulerar i att David Johansson kan vara på vift till Norge. Förmodligen hänger allt på hur förhandlingarna om en förlängning av Davids kontrakt urartar sig under senhösten.

Kommer man inte till ett avsklut inom en snar framtid kommer han förmodligen säljas under vintern. Annars står vi där igen…

Sen behöver det ju inte bli Fredrikstad som adress.

Men visst hoppas jag att David och Hammarby kommer överens. Han en försvarsspelare med kvalitéer och ytterligare utvecklingspotential men det är fler än en i en förhandling.

Tyvärr har den eftersatta logistiken i allsvenskan i form av uråldriga arenor inneburit att andra ligor uppenbarligen förfogar över en högre lönebudget även om de rent sportsligt befinner sig på en liknande nivå. Kontinuiteten hos de allsvenska klubbarna blir ofta därefter.

Samtidigt ska vi inte drömma om några fantasisummor, 2-5 miljoner är väl nivån som ytterbackar har lämnat allsvenskan för.

Men som sagt, jag ser helst ett nytt flerårskontrakt

******

Har fått några mail om varför det är sånt bloggfokus på AIK. Brist på Hammarbynyheter plus faktumet att klubben är noterad vilket gör den lite mer intressant. Men efter idag blir det förmodligen inget mer inlägg dedikerat till konkurenten norr om stan förrän 14/2-2008.

******

Det fanns en del som lyfte på ögonbrynen över det faktum att Wilton transfern genererade ett netto till AIKs resultat runt 15 msek och fann det intressant.

Redan den 10 september avslöjade AIKs styrelse samt sportråd en ganska exakt uppskattning av den summan i ett officiellt uttalande (här).

Så vad är det egentligen som är nytt ?

Kassaflödet från affären blev för AIK lite drygt 17 msek och frågan är givetvis hur mycket FC Rayyan fick betala brutto…

Det är svårt och göra en exakt bedömning då agentkostnaderna samt ersättningen till GAIS är okända men vi kan approximera med de olika procentsatserna Göteborgsklubben hade rätt till.

10% ger en transfersumma nära 20 msek
20% ger en transfersumma nära 22 msek
30% ger en transfersumma nära 25 msek

Varför är detta intressant? Det ger en liten benchmark för nivån på allsvenska anfallare som går till en liga i den regionen.

4 reaktioner till “Sista fram till februari…

  1. Många olika summor i omlopp just nu. Engligt vissa media så ska alla lag som kvalificerade sig till UEFA-cupen få en miljon var, ur en pott av CL-pengar som blev över(!). Den millen hade du väl inte med i din UEFA-kalkyl tidigare, Chriz?David till Fredrikstad å bajen intresserade av Rami?Hörde jag Stoor-Eguren?Vi tappar en spelare som i sina bästa stunder är grym men som väl i år inte utvecklats nämnvärt å kan istället få rabatt på en klassmålvakt.Låter som en bra deal i mina öron.Lägg därtill att Bajen då kanske flyttar ut Sulan till höger och plockar in en nickstark mittback så ser det ut som bra tänk rätt igenom.Ok det här är mina spekulationer men helt otroliga är de ju inte.von_oben

    Gilla

  2. Jo den var med i kalkylen. Miljonen är samma summa som betalades ut året innan. Bra att den betalas ut nu och min tes om att premierna kommer så sent som nästa år verkar spricka 🙂http://osynligahanden.blogspot.com/2007/08/uefa-adidas-och-fck.htmlEn uppskattning av årets uefa spelIntäkter:premier 3.6 msekpublik 23 500 åskådare –> 2.5 – 3 msekreklam 0.5 msek(?)kostnader: 4 msek(?)mjuka värden:erfarenhet, rankingpoängJag är beredd och hålla med och man vill ju gärna tänka i banorna Stoor – Eguren. Frågan är givetvis, är Bajen konkurrensmässiga vad gäller Ramis lönekrav?

    Gilla

  3. 19.2% av biljettintäkterna + 200 000 är vad handbollen fick betala i hyra när dom använde Hovet mot Kiel.Detta var sagt av ordföraren (eller va det tränaren?) i dagens morgonblaska.Vet inte om du kan använda det som benchmark någon gång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s