En bild säger mer än tusen ord #2

Har ni undrat över allsvenska klubbars roll och plats i fotbollens värdekedja?
Har ni undrat varför allsvenska spelare vill flytta utomlands?
Har ni undrat över varör de allsvenska klubbarna brandskattas på spelare varje sommar?
Har ni undrat över de uteblivna svenska framgångarna i europacuperna?

Ni kan sluta nu, nedastående bild som är ett urval i Europa säger egentligen det mesta.

andrahandskälla: The Economist

10 reaktioner till “En bild säger mer än tusen ord #2

 1. Tar åt mig äran för denna…Är det någon som har ett mikroskop hemma som skulle kunna analysera den svenska tabellen…?Nuff said…

  Gilla

 2. Lite förvånande att hitta Tyskland så högt upp med tanke på hur anonym den ligan är och hur sällan tyska klubblag lyckas internationellt.

  Gilla

 3. Hittade lite befolkningsstatistik på wikipedia som kan vara bra som bakgrund:Skottland: 5,116,900 Österrike: 8,292,322Sverige: 9,131,425Portugal: 10,356,117Holland: 16,491,461Glaset kan vara halvfullt eller halvtomt, allsvenskan kan ha en grymt stor potentiell intäktsökning eller underpresterar något fruktansvärt.

  Gilla

 4. Tack chriz, intressanta artiklar.Lite off topic men skulle gärna se en ekonomsisk artikel nån gång om nya gamla Ullevi eller vad vårt kommande mästerverk i Götet ska heta. Har letat efter ekonomiska fakta om arenan men bara hittat smulor hittills:– Beräknad totalkostnad är 340 Mkr i dagsläget. Vad ger det i kapitaltjänstkostnader?– Tre allsvenska fotbollslag som delar på arenan ger minst 45 hemmamatcher. – 27 loger, vad drar man in per år för det? Kan man ev sälja de 3 ggr eftersom det finns 3 lag?– 2500 kvm kommersiella ytor – vad ger det?– 17 försäljningsställen inne på arenan.– Diverse annat (reklam, nån konsert per år etc.)

  Gilla

 5. // jbDet finns bra spelare i AIK och det finns bra spelare i bajen, Guterstam är fortfarande inte en av dem. Han kommer inte vara det imorgon heller om du nu tänkte fråga då också…

  Gilla

 6. Intressanta siffor.Framförallt Skottland och Österikes siffor borde mana till eftertanke.Vi har mer tv intäkter än Österrike (ser det ut som)och bara något mindre än Skottland.Dock är vår sponsringsandel patetisk jämfört med både Österrike och Skottland (framförallt Österrike)och vår ”matchday” patetisk jämfört med Skottland. Detta trots att vi har ett större publiksnitt än båda de två sist jag såg siffror på det.Så en intressant fråga är varför är Österrikiska företag mycket mer intresserade att sponsra fotboll än Svenska är? Samt varför är intäkterna från matcherna i Skottland så mycket högre med jämförbara publiksnitt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s