Finansiera din egen transfer

Nu kan du strukturera din egen finansiering. Du är sportchef och din uppgift är att maximera klubbens sportsliga förutsättningar nästa säsong och samtidigt skapa möjligheter till framtida kassaflöden.

Till höger kan du sedan välja den finansieringsstruktur du vill gå vidare med i affären.

Förustättningarna är fiktiva och enligt nedan.
Hammarbys trupp är den idag befintliga.
Kennedy nöter bänk i Holland och kan gå som ”free-agent”. Han är eventuellt intresserad att flytta hem, representera Hammarby och möjligen få en ny språngbräda ut i Europa.

Det finns dock även andra intressenter och hans agent värderar kontraktet till 13-15 miljoner kronor över tre år.

Du är intresserad men likviditet är en trång sektor.

Initialt pratas det om en sign-on på 6 miljoner och en månadslön på 200k.
Hammrbys likviditet och budget inför vinterns transferfönster tillåter investeringar på totalt 6 miljoner.

1. All-in på Kennedy och på egen hand finansiera hela sign-on bonusen. Ingen försäljningsklausul i avtalet med Kennedy. Hammarby tar hela den finansiella risken men även hela eventuella transferintäkten. För att finansiera eventuella ytterligare förvärv inför nästa säsong, krävs det spelarförsäljningar i vinter.

2. En extern finansiär har hört av sig och ser Kennedy som ett unikt business-case. Han vill finansiära hela sign-on. Han kräver dock samma upplägg som Djurgården Fotboll AB kör. När investeringen är återbetalad, delar man 80-20 på uppsidan där 80% går till finansiären. Hammarby risk är de månatliga löneutbetalningarna och att driften ska täcka dessa. Du kan genom denna finansieringsstruktur finansiära ytterligare förvärv denna vinter.

3. Kennedy är lite riskbenägen och kan tänka sig att betta på sitt framtida marknadsvärde. Hammarby delar den finansiella risken med spelaren. Hammarby betalar 2 miljoner i sign-on och spelaren får en release-klausul inskriven i ett bilateralt avtal. Optionen är att kunna lämna om bud på 8 miljoner lämnas. Kennedy får, vid en eventuell framtida transfer, uppsidan mellan hans framtida marknadsvärde och de 8 miljonerna som tillfaller Hammarby. Denna ”spread” utfaller som sign-on till Kennedy från den köpande klubben. Hammarbys del vid en eventuell framtida affär är fixerat till 8 miljoner. Du kan genom denna finansieringsstruktur finansiära ytterligare förvärv denna vinter.

Hur vill du gå vidare i affären?

7 reaktioner till “Finansiera din egen transfer

 1. Kennedy, född 1980, 28år…ganska liten chans att bli såld igen. Minimera risken, maximera nyttan – välj alternativ 2. Hittar man en riskkapitalist som är dum nog att finansiera det köpet bör man känna sig lyckligt lottad. Hade han varit yngre hade alternativ 3 kanske varit det mest intressanta.

  Gilla

 2. Vem triggar releasen i fallet med den externa finansiären? Risken att förlora spelaren mitt i en framtida guldstrid, eller i bästa fall(!), inför ett cl kval, är ju av betydelse både sportsligt och ekonomiskt.

  Gilla

 3. Vem triggar releasen i fallet med den externa finansiären? Ett intressant teoretiskt problem, men med liten praktisk sannolikhet i ett fall där man signar en 28-årig fotbollsspelare. Hans 2:a handsvärde är, i mina ögon, nära nog noll även om spelaren kan vara av stort värde för klubben han spelar i.

  Gilla

 4. Inga jämförelser i övrigt, men Eguren ansågs i alla fall vara värd mer än kaffepengar trots sina 28 år. Elfsborg blev väl erbjudna över 10 mSek för Anders Svensson?Jag antar att du bortser från Riskkapitalbolaget i det här hypotetiska fallet på grund av att Kennedy inte får anses vara en utvecklingsbar talang. Jag skulle naturligtvis välja alternativ 2 i första hand och alternativ 3 i andra hand.Alternativ 1 finns inte på kartan då Hammarbys trupp är i stort behov av fler förstärkningar./Flugan på väggen

  Gilla

 5. Du har en poäng där, man det är ett spel mot oddsen menar jag. Ingen jämförelse i övrigt, men Agent03 är nog inte nöjda med sin investering i 28-årige Nisse Johansson skulle jag tro. Angående Anders Svensson som vet jag inte om det där var riktigt sant, men de hade i alla fall plöjt ner en hel del i förvärvet av honom och nettot kanske då inte var så lockande då. Men det var innan skadan…Man undrar vilken spelare som skulle välja alternativ 3, även om det i teorin förefaller vara det mest intressanta, så som det illustreras i diagrammet i alla fall?Det är en attraktiv tanke, att fotbollsspelare skulle tro på det deras lönecheckar utlovar…

  Gilla

 6. Helt off-topic…Ifall någon här vill investera pengar i djurgården…tänk om.http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1077&a=832444<>”- (Philip) Anschutz värderingar är så långt ifrån mina man kan komma. Hans åsikter ligger längst ut på den kristna högerkanten. Det är en skymf mot Djurgården, mot klubbmärket, att han är ägare i klubben.-Jag blev besviken att supportrarna inte reagerade hårdare på det. Det verkade inte spela någon roll var pengarna kom ifrån.”<>Jacobsson egna värderingar redovisas, eller recenseras, inte i artikeln…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s