Pengar blir dyrare

Det var ju en hel del liv i supporterled när det uppdagades att Stockholms Stad skulle stå för finansieringen av Nya Söderstadion. Direkt efter stadens första pressträff (länk här).

Så här med facit i hand måste det kännas ganska tryggt med denna finansieringsstruktur. Samtidigt ska man inte ropa hej förrän spaden är i backen.

Saxat från en annan blogg. (här)

”5 year iTraxx som de mindre och lite sämre bolagen måste låna på samt private equity handlas på All Time High idag. Last trade är 688 punkter. Nu går CDS (Credit Default Swap) ner på bankerna, men ökar för vanliga bolag.

Bekymrerna hopar sig för de företag som har en hög skuldsättning. Den bästa kapitalstrukturen är inte längre att vara tok belånad. Det är den sämsta. Det blir intressant att följa private equity bolagen framöver.”

Borås Arena, Nya Nationalarenan, Kalmar Arena och Swedbank Stadion i Malmö är samtliga finansierade eller projekterade med hög skuldsättningsgrad.

D0 the math.

En reaktion till “Pengar blir dyrare

  1. Är det någon som vet något som helst om vilken typ av finansiering som dif tänkte använda till sin låtsas-arenan därute i Nangijala eller var den nu skulle ligga?Avd. ”Do the math, not the meth…”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s