Skadeglädjen skön för stunden, men…

Visst är skadegklädjen den enda sanna glädjen och ingen har väl undgått de maktstrider och stridigheter som de lokala rivalerna arbetar sig igenom. Ett smörgåsbord för gamarna på tabloiderna. Men som man bäddar får man ligga och det gäller ju samtliga klubbar.

Efter årets sportsligt sett miserabla säsong (2000-talsperspektiv), är svarta rubriker dock det sista Stockholmsfotbollen just nu behöver. För hur jävla skönt det än är att läsa om rivalernas olycka, så är den bittra sanningen att de tre klubbarna behöver varandras rivalitet om framgång samt hausse för att återigen lyfta Stockholmsfotbollen och därmed efterfrågan på allsvensk fotboll i 08-området och i förlängningen i hela riket.

Istället för orealistiska men lösbiljettsäljande sjustegsraketer, haussande ”inför seriestart rubriker” riskerar vintern bestå av en enda lång dvala med svarta efterfrågedämpande förstasidor. I kombination med hushållens försämrade förväntningar om framtiden (här och här) blir det ingen optimal ekvation för att stimulera den allsvenska konsumtionen i huvudstaden och därmed locka viktiga marginalsupportrar till arenorna.

Stockholmshockeyn håller indirekt på att arbeta sig till en straffspark och AIK Hockey har pucken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s