Ytterst intressant vecka väntar

Denna vecka kommer att bli intressant.

På torsdag håller Hammarby Fotboll medlemsmöte. Vi lär få en hint den ekonomiska statusen. Förväntningarna på driftresultaten för helåret är hyfsat baissade. Intäkterna definitivt ner vad gäller publik och centrala avtal (tv + segerpremier).

Pratar vi driftunderkott i intervallet 5-10 miljoner måntro? Sedan beror allt på hur spelarförsäljningarna redovisas, med tanke på transferkorgen.

Stoor pengarna, givetvis som plåster på såren på nedersta raden.

Driftunderskott är å andra sidan legio i allsvenskan (här och här) och årets bokslut för klubbarna i ligan tror jag rent generellt inte kommer vara särskillt upplyftande läsning. Det viktiga blir kassaflödet och helheten relativt till konkurrenterna.

***********

På onsdag släpper AIK sin Q3. Denna gången är själva resultatet av sekundärt intresse. Efter halvårsrapporten, kryddat med höstens sportsliga och publika kräftgång kan vi förvänta oss saftigt röda siffror för helåret. Behövs ju ingen Q3:a för att räkna ut det.

Det som däremot är mer intressant och relevant denna gång är likviditeten. Redan i somras var kassan knaper och jag är mycket nyfiken på periodens kassaflöde nu när klubben snart går in i vinteride. Intressant då sommarens spelarförsäljningar landar på Q3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s