"Football-crunch" nu även i Skåne

Nu kommer signaler även från Helsingborg om ett större driftunderskott. Knappast särskillt förvånande då klubben redan i förra bokslutet flyttade ett antal ”tveksamma” poster från driften i kosmetiskt syfte. Verkligheten kommer dock alltid ikapp en till slut.

Jag är själv lite överaskad över att man klarat likviditeten denna säsong. Nu kommuniceras i alla fall mycket blygsamma investeringar i spelartrupp.

5 reaktioner till “"Football-crunch" nu även i Skåne

  1. Större minus på driften lär det inte bli. I somras pekade det mot 5-6 miljoner men det har man försökt rätta till sedan dess och nu pekar det mer på 1-3 miljoner. Ingen bra säsong ekonomiskt som räddas av föräljningen av Razak.

    Gilla

  2. precis, seing is believing. Du kan du ju dra bort försäljningen av Razak och MCDonald Mariga så ser du hur bra balans det finns i övrigt. Framför allt då Helsingborg inte värvade särskillt dyrt under 2008.Och likviditeten?

    Gilla

  3. Det blev som jag skrev i november minus 3 miljoner… Att det sedan inte är en bra säsong ekonomiskt och att den räddas av försäljningar är ingen hemlighet. Mariga fick dock inte HIF många kronor för. Det mesta gick till Adolfsson eller Enköping.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s