Out of business

I våras ankladade Terje Liveröd Hammarby för att vara oprofessionella. Ett halvår senare var det dags för Rickad Norling att få sig en känga. Man kan ju fråga sig hur proffsigt det är att i media spy galla över sina affärspartners och affärsrelationer…

Hur som helst så ser det ut som att Terjes svenska affär håller på att dö ut. AIK låter meddela att man önskar satsa mer lokalt. Kan ju vara ett sundhetstecken, även om det krävdes en svagare balansräkning för att komma till insikt med detta.

”Football-crunch” innebär ju även en förväntad utslagning och konsolidering i agentbranschen.

16 reaktioner till “Out of business

 1. Terjes kostymer är skäl nog för att avsluta ett samarbete.I övrigt är det alltid kul att se någon bränna sina broar bara för att han inte kan hantera andras åsikter./Flugan på väggen

  Gilla

 2. // OH & Flugan<>”Man kan ju fråga sig hur proffsigt det är att i media spy galla över sina affärspartners och affärsrelationer…”<><>”I övrigt är det alltid kul att se någon bränna sina broar bara för att han inte kan hantera andras åsikter.<>Alltså, jag följer AIK hyffsat noggrant men jag fattar inte vad det är ni menar här. Terje sågar Norling, Norling får sparken. Var ser ni en konflikt mellan Terje och AIK här?

  Gilla

 3. Så den konflikt du hoppades fanns bestod av att Terje formulerade sina åsikter innan säsongen var slut medan styrelsen väntade till att dra samma slutsatser som Terje till först efter säsongen?Att sedan koppla ihop AIK:s ”budgetspår” med en påhittad konflikt med Terje är ganska Lührigt och Lauligt. Eller vad var det nu räven sa om rönnbären…?

  Gilla

 4. Nu får du fan ta o kamma dig. Jag anser att Terje agerar oproffsigt och noterar detta. Att hans Sverigespår håller på att dö är en annan femma. Sen gör du som vanligt dina egna små tolkningar så fort AIK är inblandat och det får stå för dig. Punkt.

  Gilla

 5. Adam.Vi tycker inte att rönnbären är sura. Tvärtom faktiskt. Som hammarbyare är det en njutning att titta på när era svindyra, icke-presterande importer floppar.Uppenbarligen tyckte inte AIKs ledning att det var lika kul. Jag tror inte att Terjes uttalande pressen stärkte hans aktier i den frågan…/Flugan på väggen

  Gilla

 6. // FluganSå vilket är det, brände han sina broar eller var det bara så att hans aktier inte stärktes?// ”Chriz”Sorgligt.

  Gilla

 7. adam- Terje sa ju själv att att gnaget var mycket mer Happy-Go-Lucky än bajen! gnaget satsar på nytt spår! Ger Gråstahren 5 matcher så har vi gallerskak igen, vågar man hoppas på att Dick Lidman blir ny sportchef lagom till sommaren? Badly-gone-wrong!

  Gilla

 8. Min första tanke när jag läste AB-artikeln för en månad sen var just ”vilken jäkla pajas som går ut och gnäller i pressen. Bajen är Bajen, men hur proffsigt är det att prata ut pga att ens egna spelare inte haft den utveckling som han hoppats på.” Han har till stor del rätt på de tre punkter som han underkänner Norling. Nej, spelet har inte utvecklats sedan 2006. Nej, resultatet (och spelet) speglar inte de resurser och spelare som funnits till hans förfogande. Och nja, många spelare har inte utvecklat under sin tid i AIK (främst Terjes spelare men även Khari, Burgic, Bojan och ”NEJ”). Samtidigt har många andra spelare så som Kevin Walker, Markus Jonsson, Özkan (när han fått vara hel) utvecklats.Att Björn Wesström väljer att prioritera svenskt är väl ingen högoddsare. Beslutet är inte heller nödväntigtvis baserat på vare sig ekonomi eller hans och AIK:s förtroende för Terje. Wesström har ju under ett års tid varit anställd för att arbeta med just scouting och har själv varit ansvarig för att etablera och leda AIK:s nationella scoutingnätverk. Dessutom har han inte släkt ner argentinaspåret helt, utan säger endast att det inte blir någon resa denna vinter.//AnonymTerje har mig veterligen aldrig frågasatt AIK, i den ursprungliga ”happy-go-lucky”-artikeln (som OH:s länk) prisar han AIK för att de tar sig tid och noggrant scoutar på plats i sydamerika i stället för att gå på CV och agenternas ord. Angående påståendet om nytt spår, se mitt andra stycke ovan.

  Gilla

 9. AdamRetoriska nyanser.Han stärkte inte sina aktier <>hos Ola Andersson<>, och han brände sina broar <>hos styrelsen.<>Även om det var samma styrelse som kickade Norling så vet jag att de inte tyckte om att en ”kontaktperson” (eller vad den icke licensierade agenten nu kallar sig) går ut och kritiserar klubbens personal.Flugan på väggen

  Gilla

 10. // Flugan på väggenDu gör verkligen skäl för namnet. Du <>”vet”<> att styrelsen inte gillade det och använder dessutom ord som ”brände sina broar”. För mig betyder det ett absolut avbrott mellan styrelsen och Terje.Kan tänka mig som att det lät lite så här:Styrelsen: ”Din jävla norrman, du snodde våra repliker. Ta ditt pick och pack och dra!”Styrelsen (igen): ”Och ring oss förresten, vi vill förnya kontraktet med Obolo. Du vet, han som hela vårt spel kretsar kring…”.Jag vet att du så gärna vill få det till att Terje ”bränt sina broar” med sitt sanningsägande, men att göra den kopplingen är extremt långsökt. AIK:s ”budgetspår” är ett resultat av två dåliga år där chefen för kärnverksamheten inte utvecklat verksamheten och där det ekonomiska resultatet kom som ett brev på posten.

  Gilla

 11. Norling får sparken. Ola avgår. Charlie får sparken. Bystedt vill först inte prata med fansen och sedan vill han det, men inte berätta allt o s vMen för Adam är Aik fortfarande klubben med koll och där alla beslut blir rätt till slut.Hörde jag kappvändare?von_oben

  Gilla

 12. // von_obenDu skriver: ”Men för Adam är Aik fortfarande klubben med koll och där alla beslut blir rätt till slut.”Vad har jag skrivit som du tolkar enligt ovanstående?Eller är du bara besviken för att jag inte köper den osakliga kritiken mot Terje, som bl.a. Chriz och Flugan ägnat sig åt?

  Gilla

 13. Nog snackat om gnaget, de är precis som vilka kappvändare som helst. Ser inget unikt med att de bryter Terje-samarbetet eller ska ”satsa svenskt”. det enda unika i den klubben e väl riddare, firmamord och att skiten finansieras av blodsbesudlade pengar från Lundin Oil. Vilket jag klarar mig utan!A.H.V

  Gilla

 14. a.h.vMed tanke på Anschutz något tvivelaktiga omdöme i vissa frågor är ju Lundin Oil-argumentet att såattsäja ”kasta sten i glashus”…Därmed inte sagt att det är lugnt och fint i aik. Till hassemannens stora glädje./hasseman

  Gilla

 15. Noterar återigen att von_oben spyr ur sig skit som han sedan saknar kulor för att stå upp för.Väldigt ”bajen”…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s