"Football-crunch" effekter i Spanien

Bloomberg rapporterar om att bl.a. den spanska fastighetskrisen slår hårt mot fotbollsklubbarna. 2000 års mästarlag Deportivo La Coruna har ännu inte lyckats hitta någon ny tröjsponsor efter att förre sponsorn Martinsa-Fadesa SA gått omkull.

Real Mallorcas ägare Vicenc Grande har misslyckats med att sälja klubben och Atletico Madrids president Enrique Cerezo hävdar att en försäljning av klubbens stadion inte längre ger tillräckligt likviditet för att täcka arenans sluldfinansiering.

“Spanish teams have a very unstable economic situation”
“There are two or three Spanish clubs that command big television contracts and the rest are in a disastrous situation”

Även här lär det bli de mindre kända klubbvarumärkena som får mest stryk och i så fall påverkas competitive balance negativt. Ligan blir mer och mer förustägbar och incitamenten till en europeisk ”superliga” växer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s