Hög ambition på den svåraste av marknader

Hammarbys nya långsiktiga plan i pressen idag. Högt ställda mål och i mina ögon det enda sättet att nå det på är att ha en mer effektiv process vad gäller identifiering och utveckling av talang än sina allsvenska konkurrenter.

Detta i fotbollseuropas mest konkurrensutsatta marknad*.

Att värva ihop färdig kvalitet till allsvenskan är i dag i det närmaste omöjligt. Kvaliteten som krävs för topplaceringar går ut från allsvenskan, vidare högre upp i fotbollens värdekedja. Många klubbar har försökt utan att klara av att nå långsiktig framgång.

Med andra ord, en stoor utmaning för samtliga inblandade att se till så att inte blir ännu en pappersprodukt i Stockholmsfotbollen som så småningom läggs i det runda arkivet.

Djurgårdens sjustegsraket
AIK:s mål att 2010 vara Nordens ledande fotbollkslubb.

—————————————————–

* Allsvenskan har fotbollseuropas högsta konkurrensba
lans räknat i intäkter.
(klicka på bilden för högre upplösning)
saxat från: ”UEFA Benchmarking 2007” speciellt framtaget för det kroatiska ligaseminariet i Zagreb december 2008.

En reaktion till “Hög ambition på den svåraste av marknader

  1. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article4576525.abGratulerar SFSU till sin första seger MOT föreningsdemokratin!Medan hjärntrusten i SFSU jublar över det kan man konstatera att det finns två klubbar som har mer än andra att förlora på att tillåta en reel bolagisering (istället för dagens låtsasbolagisering) vad gäller komparativa fördelar gentemot sin konkurrenter i allsvenskan. De två redan idag kapitalstarka klubbarna, och dessutom med egna arenor – Elfsborg och Malmö FF. Klart som korvspad att de inte vill att deras konkurrenter ska kunna ta in mer kapital. Och ni fattar ju vilka TVÅ ordföranden som stod bakom motionen som nämns i artikeln…Bosse Johansson i Elfsborg och Bengt Madsen i Malmö FF.Så återigen, en applåd för riksmuppen Frank Ågren et al….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s