Nya pengar till den danska superligan?

Den danska superligan påbörjade sin segmenteringsfas någonstans kring 2003. De senaste två till tre åren har ligan så belönats med större framgångar i europaspelet och mycket snart har ligan även vunnit en anda kvalplats till Champions League. Danskarna har börjat plocka marknadsandelar från den europeiska fotbollskakakan.

Nu siktar ligan på att ta ytterligare ett steg och har tecknat ett avtal med IMG som ska försöka sälja ligans sändningsrättigheter utanför Skandinavien. (här)

Nu är inte det någon garanti till framgång. Alla minns vi IMG:s haussade men relativt snabbt sönderrivna samarbetsavtal med Malmö FF och IFK Göteborg.

Men skulle man nu lyckas med att sälja produkten dansk ligafotboll till omvärlden kommer inte heller de allsvenska klubbarna att gå lottlösa utan pengarna kommer även allsvenskan till godo.

Tack vare att klubbarna tillsammans genom ligaorganisationen SEF valt att positionera sig som en leverantör av talang till Danmark kommer en del av de nya TV pengarna att distribueras vidare till allsvenskan genom spelartransfersystemet.

2 reaktioner till “Nya pengar till den danska superligan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s