Transferfönstret är stängt

Guldåret 2008 gjorde Kalmar FF 70 mål. Sedan förra sommaren har klubben blivit av med talang som gjorde 55 av dessa mål samt levererade 28 assist. Totalt rör det sig om sju startelvespelare. Egentligen inga konstigheter men ändock beundransvärt att man fram till idag har lyckats med att nå en så pass hög tabellposition. Naturligtvis har resan underlättats av att det finns klubbar som kraftigt underpresterar och inte alls har lyckats med att hantera sin respektive spelaromsättning.

******************
Enligt Deloitte minskade Premier League klubbarnas transferomsättning med 10% jämfört med förra sommaren. Framför allt minskade importen av spelare till ligan. Personligen vill jag vänta ytterligare ett till två transferfönster innan vi ska se några större mönster. £95 miljoner behöver egentligen bara handla om två transfers. Och dessa kanske kommer nästa fönster istället. Men visst har den nya högre skatten för höginkomsttagare en inverkan.

Rimligtvis bör dock likviditeten i transfermarknaden minska nu. Klubbägarna känner naturligtvis av lågkonjunkturen och är inte beredda att skjuta till kapital i samma utsträckning som tidigare. Manchester City har denna sommar hållit likviditetsnivåerna uppe.

http://plus.cnbc.com/rssvideosearch/action/player/id/1236539248/code/cnbcplayershare

10 reaktioner till “Transferfönstret är stängt

 1. Hur tänker England med att införa denna skatt? Nu förlorar de ju den bästa ligan i världen… 🙂 Borde göra något undantag.

  Gilla

 2. UEFA styrs av en Fransman, en Fransman som konsekvent under en längre tid haft engelsk fotboll som den stora hackkycklingen. UEFA har stort inflytande hos FIFA.

  Jag är inte alls insatt i händelsen, men hur har man kunnat bevisa det? Vilken paragraf har man brutit mot? Och straffet?
  Böter ok, men handelshinder?
  Finns ingen logik.

  Och kommer varje transfer att granskas nu?

  Och vem och när ska man utreda och granska UEFAs & FIFAs potentiella oetiska&”smutsiga” förehavanden?

  Hur går det till när värdnationer för mästerskap och städer för finaler utses?

  osv osv.

  Gilla

 3. Svaret på fråga 1 och fråga 2 är ju det samma. FIFA och Storbrittanien styrs av förtroendevalda politiker och inget inbringar mer förtroende än att peka ut något enskilt problem som roten till allt ont.

  Bankbonusar, engelska fotbollsklubbar, häxor, judar … intet nytt under solen.

  Gilla

 4. Regeln som har brutits är att man ska ha betalt för en spelare som är under 16 år, vilket inte är tillåtet.

  Man får alltså värva spelare, så länge man inte ger dem pengar…

  Håller med om att UEFA/FIFA liksom SvFF luktar unket.

  /Flugan

  Gilla

 5. http://fotbollskanalen.se/1.1186794/2009/09/05/united_anmalt_riskerar_chelsea_straff

  ”Men han gjorde inte det för Manchester United kontaktade föräldrarna och gav astronomiska och överdrivna ekonomiska förslag för en 15-årig pojke.”

  Manchester united kontaktade föräldrarna, dvs man har inte kontaktat spelaren och kan därför inte brutit mot en regel som förbjuder kontakt med spelaren. ”Case closed” i det här fallet.

  Troligtvis samma procedur i Chelsea-fallet. Men vem vet vad klubbarna anklagas för egentligen, inte vet Chelsea i alla fall:

  ”We cannot comment further until we receive the full written rationale for this extraordinarily arbitrary decision”

  http://www.svenskafans.com/england/chelsea/artikel.asp?id=312993

  Gilla

 6. …och nästa engelska klubb.

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/england/article5757961.ab

  Det finns ingen regel i världen som kan hindra engelska klubbar från att betala föräldrar för att flytta till England med sina barn. Grundproblemet är att fransk fotboll saknar resurser för att konkurrera med de engelska klubbarna om talang. Faktum är att det i allra högsta grad är UEFA:s regler om ”home-grown”-players som drivit fram denna utveckling, vilket är hysteriskt kul nu när UEFA försöker komma till rätta med det hela med ännu mer godtyckliga regleringar.

  Gilla

 7. Helt korrekt, jag håller med. Och kommer det andra regleringar uefa idag pratar om kommer rösterna höjas nerifrån kedjan mot alla kreativa lösningar som dyker upp i framtiden.

  Gilla

 8. //Adam
  Grundregeln är att internationella transfers med minderåriga är förbjudna, men medger en rad undantag, däribland om föräldrarnas flytt. Det står dock tydligt i FIFA:s ”Regulations on the Status and Transfer of Players (ovan länk)” att föräldrarnas flytt inte får vara kopplad till fotboll.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s