Bayern München värderad till €1 miljard

Volkswagen AG Audi sägs köpa 10% av Bayern München för €100 miljoner. En värdering på €1 miljard. Okej, jag tycker att Bundesliga har stor potential att plocka ytterligare marknadsandelar i fotbollseuropa, men det är en hög värdering för en minoritetsost och kan jämföras med Forbes subjektiva värdering på €836 miljoner som presenterades så sent som i april.

En indikator på att Glazers samt Hicks&Gillets business-case än så länge håller. ManU värderas av Forbes till €1.4 miljard (£1.3m), vilket är dubbelt så mycket som den skuld Glazer finansierade förvärvet med.

Sedan tidigare äger Adidas 10% av Bayern München.

2 reaktioner till “Bayern München värderad till €1 miljard

  1. Det intressanta är hur beskattningen i Sverige skiljer sig från andra länder. Har andra länder en annan bedömning så höjer detta kostnaden för utländska spelare.

    I fallet Obolo kan man på god grund hävda att ”agenten”, i den mån det ens rör sig om en agent om det handlar om Terje Liveröd då han agerat som en scout för AIK:s räkning samt saknat tillstånd att agera som spelaragent, bistått AIK i förhandlingen och att Obolo förhandlat på egen hand. Hur skatteverket skulle kunna motbevisa detta är en gåta, om de inte själva deltog i mötet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s