Stora goodwill-nedskrivningar och nyemission

Nyemissionen har nu även nått Parken Sport & Entertainment. Det är varken den första eller den sista nyemissionen vi ser under 2009. Naturligtvis stora tabloidrubriker på sportsidorna(!) i Danmark.

Hur det påverkar inkorporerade fotbollslaget FC Köpenhamn? Frågar ni mig så tror jag att vi får se business as usual. Det vill säga enligt grafen nedanför och fortsatt jakt på Champions League med hjälp av talanger finansierade av bland annat 60 svenska elitprojektmiljoner.

FC Köpenhamn ökade sina intäkter under de tre första kvartalen. Matchdag, marknad samt TV-premier är upp dkk 42 miljoner, motsvarande 35% jämfört med föregående år. Bara själva ökningen är större än vad en medelallsvensk klubb omsätter per år.

(klicka på bilden för högre upplösning)

5 reaktioner till “Stora goodwill-nedskrivningar och nyemission

 1. Från deras delårsrapport tycker jag det är rätt svårt att spåra vad den stora ökningen i ”matchdagsinkomster” kommer ifrån. Publiksnittet har inte rört sig markant (och faktiskt gått ner om ser ett par år bakåt) så är det nytt tv-avtal eller liknande? Eller är det inte riktigt jämförbara siffror pga europaspel? Och resultatet för sportdelen har ju sjunkit kraftigt så jag tror nog det kan bli en försiktigare satsning framöver. De har byggt en kostnadsmassa som inte kommer bära sig på bara inhemskt spel så de får ta och rycka upp sig i ligan i år annars blir det inte roliga tal nästa år heller.

  Gilla

 2. Precis som Rosenborg så budgeterar man med europaspel. Och varför skulle man inte göra det?

  Det ser dessutom ut som att det blir 2 platser från ligan till CL kvalet från och med nästa år.

  Distributionen av TV premier från och med denna säsong förändrad där majoriteten av kakan baseras på sportslig placering.

  Finns få incitament att bromsa. Men visst, man måste rycka upp sig sportsligt.

  Gilla

 3. Småklubbarna har för mkt pengar, de behöver inte sälja till en allsvensk konkurrent.

  Resultat:
  Spelaren spelar ytterligare en säsong i allsvenskan sedan går direkt till utlandet.

  Möjligt utfall om man minskar subventionen till småklubbarna:

  Spelaren säljs, i det här fallet till IFKG, och ges bättre förutsättningar att vara kvar i allsvenskan, åtminstonde 2 säsonger.

  Imo skulle det skapa ett större värde till ligan som helhet än alibiförslagen vi fått levererade, att flytta transferfönster/byta till höst vår.

  Gilla

 4. Eller för att vara mer precis: småklubbarna har för mycket pengar i förhållande till storklubbarna och som dessutom inte genereras av dem själva. Om alla klubbar hade lika mycket publik så vore det svårt att komma till rätta med problemet, men i allsvenskans fall är lösningen alldeles uppenbar.

  Dessutom är inte Haglund ÅRETS Rasmus Bengtsson-soppa, det är väl snarare en månatlig företeelse. Min favorit är Mjällby som ville ha 10Mkr för Ekenberg, som då spelade i superettan. AIK fick Flavio för 2-3Mkr…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s