Tio miljoner skäl att gräma sig

”Vi prioriterar inte backar just nu”, ett uttalande från Henrik Appelqvist när det begav sig i somras.

Vi flyttar fram bandet till dagens datum och det pratas nu bud på Max uppemot de 8 siffriga belopp jag inte trodde var realistiska. Huruvida sanna dessa uppgifter är så tål det åter igen och göra en kort reflektion över läget.

Den observante Hammarbysupportern har redan påpekat att lagets mest lyckade backvärvningar inte varit etablerade namn när de kom till klubben. Salle, Max, David, Stoor plus många fler är ett fantastiskt facit. Vi måste dock komma ihåg att dessa spelare kom till klubben i ett läge där det redan fanns tunga klippor i försvaret och de fick tid på sig att börja prestera. Att värva en spelare som man bara hoppas ska blomma ut i år är med andra ord inget alternativ om klubben ska vara konsekvent i sin målsättning. Det måste värvas en redan nu etablerad back med för oss lekmän just nu okänd prislapp.

Vi kan dock inte komma ifrån att 10 miljoner är betydligt mer än 6 miljoner och måste betraktas som ett bra pris för en 30 årig spelare som inte satts på prov på den internationella scenen och med knappa 12 månader kvar på kontraktet. 10 miljoner innebär att priset helt plötsligt närmat sig värdet även från Hammarbys perspektiv. Det hade rent ut sagt kunnat vara ett kanonpris om

  • Hammarby hade framförhållning i värvningsarbetet och de 10 miljonerna, eller en större del av dem inte nödvändigtvis behövde bli öronmärkta till en mittback.

  • Hammarby inte var så felbalanserat i sin trupp som man just nu är. En försäljning av en mittfältare i den priskategorin som just en mittfältare kan värderas till skulle inte kännas lika nämnvärt.

  • Försvaret inte agerat så osäkert som det gjort sedan att antal matcher tillbaka.
  • Klubben inte hade genomfört målvaktsbyte denna vinter.

Därför kan Henriks citat från i somras ge upphov till grå hår både till höger och vänster i samtliga led inom klubben och en stor anledning att gräma sig. En eventuell affär i en sådan priskategori blir inte så bra som den kunde ha varit och frågan är vilka åtgärder Hamarby Fotboll AB gör för att ändra på värvningsstrategin redan till nästa fönster? Min förra rekommendation behåll är inte självklar längre. 10 miljoner är ett pris som i alla fall motiverar till att Hammarby Fotboll sätter sig ner vid förhandlingsbordet och ser hur högt man kan komma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s