TV pengarna

En av tabloiderna levererar en fullständig lista över fördelningen av TV pengarna säsongen 2006. Tydligen styr exponeringen i ”veckans match” en hel del och vi finner Hammarby på en fjärde plats med 15.4 miljoner i premier, en ökning med 10.3 från 2005. AIK är segrare i TV ligan med 16.5 miljoner och Öster kommer på sista plats med betydligt lägre 8.6 miljoner. Det skiljer 3 miljoner i intäkter mellan AIK och MFF som kom på sjätte plats, en placering högre än vad de hamnade på i allsvenskan. Vi ser nu en liten snedfördelning och det återstår och se om vi i framtiden får se en tydligare segmentering i serien som ett resultat av detta.

Samma tidning kommer med uppgifter om att lågbudgetlaget Gefle skriver kontrakt med Makondele som ger spelaren en månadslön på 80k. Stämmer uppgifterna har med andra ord lönekarusellen börjat snurra och de nya TV pengarna äts sakta men säkert upp av löneökningar till befintliga spelare men även sign on fees och löner till förvärv. Bättre kvalitén på ligan? Återstår och se…

4 reaktioner till “TV pengarna

  1. Kan det bli annat än en vinst på 8 – 10 msek LÅGT räknat för 2006? Det är väl snudd på tjänstefel om vi inte kommer upp i de summorna.Har du koll på vilka summor för tv-avtalet som Bajen budgeterade med inför 2006? Sannolikt låg de inte på några 15 msek i alla fall, varför man kommer att överträffa budgeten i detta fall rejält.Äpplet har ju gjort till sin grej att aldrig redovisa budgeterna, när han går igenom resultatet. Det gör det väldigt svårt för oss utanför bolagsledningen att veta exakt hur man har skött verksamheten.Kan nog tänka mig att ställa en fråga om just detta på årsmötet.von_oben

    Gilla

  2. Ingen aning om hur Äpplet budgeterat, önskar jag visste 🙂 I och med att han sitter med i SEF styrelsen borde han å andra sidan ha ganska bra koll, dessutom hyffsat tidigt vartåt det lutade när det gäller ungefärlig storlek och fördelning av pengarna, förvisso ännu ej färdigförhandlade när budgeten väl gjordes. Men visst ger signalerna iom ryktena om mkt höga lönebud till både PFO och Max om att man ansåg sig ha ytterligare mer utrymme i kostnadskostymen vilket ju bör innebära att det borde rinna igenom en slant till nedersta raden 2006. Men 8-10 miljoner hmm, vet inte 🙂 blev ju några ”paniktransfers” under sensommaren som försvårar för oss lekmän att ha koll på exakta pengaflöden… Frågan är om man blir överlycklig över en sådan hög vinst, i såfall tycker inte jag klubben utnyttjat resurserna maximalt under/inför säsongen givet att TV pengarnas storlek inte kom som en total chock.Kanske hade vi även kunnat värva en etablerad mittback redan i somras och sluppit desperat sitta och hoppas på att Traoré ska hinna bli frisk till premiären. Jag menar, det kan ju inte varit en skräll att Max ville sticka utomlands och sannolikheten till en försäljning i vintras borde vara ganska hög redan då. Men som sagt, låt oss se siffrorna först men visst, vissa konkurrenters rapporter både höjer förväntningarna och förändrar kravbilden på Bajens dito.

    Gilla

  3. Önskade jag kunde hjälpa er med lite siffror. Har handlingarna kvar som delades ut på förra årets årsmöte, men ekomonikunskaperna är helt usla. Vet inte var jag ska leta för att hitta rätt siffror.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s