Fotboll & Pengar

Det årliga seminariet Fotboll & Pengar ägde rum i torsdags. Eftersom jag själv inte var närvarande får jag förlita mig på en kortare sammanfattning från eventet där Olof Lundh ironiskt nog var moderator för detta forum.

Agendan under länken här och sammanfattningen finns under länken här.

Ganska snabbt kan man konstatera att det är samma frågor som cirkulerar runt om och om igen, nya arenor… närma sig topplagen i Danmark och Norge genom högre marknadsintäkter… vip loger och räkmackeätande näringlivspampar… jada jada jada…

Låter dyrt att betala 4k för och i princip få höra samma sak igen.
Förvisso finns det en poäng, det måste skapas förutsättningar till än mer löneutrymme och stoppa utflödet av talanger, i alla fall till de något överskattade ligorna i Danmnark och Norge. Klarar man dessutom att behålla talangerna låt oss säga två säsonger längre här hemma, borde rent logiskt kvaliteten på ligan höjas samtidigt som övergångssummorna bör stiga till en nivå högre än idag. De lönehöjningar som vi sett de senaste åren har dock inte höjt kvaliteten på allsvenskan, i alla fall inte i relation till omvärlden eftersom löneläget och vissa skattetekninska detaljer gör andra ligor fortfarande är mer lönsamma för spelare att vistas i.

Det är lite beklämmande och läsa hur lite utrymme som ges till diskussioner om talangutveckling som en del av klubbarnas strategi. Faktum är att spelarförsäljningar till stor del finansierat klubbarnas verksamhet de senaste 5-10 åren och kommer så göra även i framtiden. Ännu mer anmärkningsvärt är hur sällan Hammarby nämns de få gånger talangutveckling kommer på tal. Hammarbys modell är i absolut nationell toppklass där HTFF som brygga mellan junior- och seniorfotbollen på allvar börjat betala sig. Här besitter Hammarby Fotboll en enorm potential och idag ej bokförda värden som, om man lyckas sköta sina kort rätt kan förädlas i än mer sportslig och finansiell nytta längre fram.

62 reaktioner till “Fotboll & Pengar

 1. A fascinating discussion is worth comment. There's no doubt that that you ought to publish more about this subject, it might not be a taboo subject but usually people do not speak about these subjects. To the next! Cheers!!

  Feel free to visit my web site; Great GPT Site

  Gilla

 2. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me.

  I'm looking forward for your next post, I'll try to get the
  hang of it!

  Feel free to surf to my website – get dragonvale

  Gilla

 3. I seriously love your site.. Pleasant colors & theme.
  Did you build this website yourself? Please reply back as I'm planning to create my own website and would love to find out where you got this from or exactly what the theme is named. Cheers!

  Here is my web-site – tube toolbox

  Gilla

 4. Hello, its pleasant piece of writing concerning media print, we all be familiar with media is a great source of
  facts.

  Have a look at my web-site :: vakantiewoningen frankrijk huren ()

  Gilla

 5. Hey there! I've been reading your weblog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from New Caney Tx! Just wanted to mention keep up the good job!

  My weblog: virta pay

  Gilla

 6. Hey there would you mind letting me know which webhost you're using? I've
  loaded your blog in 3 different web browsers and I must say
  this blog loads a lot faster then most. Can you recommend
  a good internet hosting provider at a reasonable price?
  Cheers, I appreciate it!

  Also visit my webpage :: vakantiehuisjes frankrijk

  Gilla

 7. I have been surfing online more than three hours today, yet I never discovered any
  interesting article like yours. It's lovely worth sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made just right content material as you did, the internet might be a lot more useful than ever before.

  Look into my web page – vakantiehuisje frankrijk []

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s