moment 22

Somliga kallar det för fest, jag ser det snarare som en pest, tiotalet timmars ångest innan och sedan 90 minuters pina är vad varje derby hadlar om för min del. Igår var inget undantag och det var extra tungt att förlora en match mot ett lag som inte är bättre, nog om detta.
Det finns ett dilemma, jag vill att Hammarby Fotboll ska kunna ha ekonomiska förutsättningar för att kunna ha det bästa laget i landet. De år hemmaderbyn spelas på Råsunda, finns det utrymme för publiksiffror uppemot 35k. Hammarbys hemmaderbyn i år är schemalagda vid tillfällen där båda lagens prestationer ger direkt inverkan på publiksiffran. Det är därför ingen alltför vågad gissning om att två topplag i ett derby borde generera ca 5k mer i publik per match än ifall hemmalaget har absolut toppkänning och motståndaren simmar menlöst någonstans i mitten av tabellen. Det betyder totalt 10k per säsong, vilket mellan tummen och pekfingret borde generera ca 2 miljoner mer i intäkter.

Går jag och hoppas på att Gnaget och Djurgården ska gå bra i serien? I helvete heller, men lite motsägelsefullt när jag sedan ifrågasätter klubbens förmåga att generera intäkter. Men det är en supporters privilegie och hur tänker man i bolagsledningen? Stämmer Äpplet upp till sång när det vankas framgångar för kommande derbymotståndare då det förväntas driva publiksiffran?

*****
Observerade en viss deskripens mellan två påståenden.

Det bästa resultat Djurgården Fotboll har kunnat visa upp… Detta gör att vi går in i framtiden starkare än kanske någonsin.
Bosse Lundquist mars -07

Vad hände med ditt jobb som konsult för Djurgården? – Ingenting. Det ligger nere för det saknas pengar åt det.

Tord Grip april -07

6 reaktioner till “moment 22

 1. Det finns ett par guldkorn till att suga ut ur dhurgårdsrapporteringen idag. Ur en intervju med Alf Johansson från deras svenskafans-redaktion:Är området kring Östermalms IP fortfarande första prioritet?– Djurgårdens önskemål är en arena på Östermalmsområdet, någon prioritet för olika platser finns ej i dagsläget.När tror du det bestäms klart att det ska byggas en ny arena?– Den politiska majoriteten har lovat att detta skall ske under innevarande mandatperiod.——————————–Det där låter som ”inte inom överskådlig framtid” i mina öron.Men jag har ju haft fel förr… eller vänta nu. det har jag ju inte;-)/Flugan på väggen

  Gilla

 2. flugan…Tycker det låter lite som det lät från Bajenhåll för 4-6 år sedan, det vill säga och med facit i hand väldigt avlägset.von_obenVar ju öppet mål denna gång 🙂

  Gilla

 3. Det känns som att Äpplet har duktig ståfralla just nu. Ekonomin måste vara på topp med de publiksiffror vi har för tillfället. Hoppas trenden håller i sig även efter MFF borta.von_oben

  Gilla

 4. ”publikrusnngen” förvånar lite, framför allt efter höstens trista trend. Mycket glädjande. Söderstadions besökare har uppenbarligen mkt svårbedömda preferenser 🙂 Äpplet sitter förmodligen just nu med ett stort flin, om det håller i sig är vet vi ännu inte. Hur som helst verkar han klara av och köpa tid fram till sommarens transferfönster. Backlinjen känns fortfarnade, trots endast 2 mål i baken spelmässigt, inte helt kassaskåpssäkert. Det ser stundtals lite stabbigt ut. MFF borta, blir första riktiga testet. Jag räknar inte övervärderade Aik som någon riktig värdemätare, de fick vi dessutom torsk emot.Hur som helst, BP:s i spaltmeter omskrivna 5-1 gav dem 0 poäng. Dagens kross gav tre friska pinnar! Det är det viktigaste idag och den fina och intäktsbringade publiksiffran givetvis.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s