Publiksiffran värmde

Okej, resultatet värmde än mer och så Petters comeback förstås. Jag misstänker dock att det var en klubbledare som knöt näven när publiksiffran presenterades. Jag är faktiskt positivt överaskad över de två senaste matchers publikvandring till Söderstdion, förvånad eftersom höstens dalande siffror och Royal Leagues blygsamma diton trots respektabelt motstånd, gjorde att mina varningsklockor började ringa. Lägg därtill vinterns kris- och skandalrubriker, och varenda medgångssuporter borde rent logiskt lämnat skutan för länge sedan, uppenbarligen är Hammarbypublikens preferenser mycket svårbedömda. Vi får se om det håller i sig när serielunken är igång efter sisådär omgång tio. Malmö borta blir sportsligt det första riktiga testet och matchen efter väntar osexiga Örebro. Blir det 13k igen eller landar vi ner en nivå.

3 reaktioner till “Publiksiffran värmde

  1. Publiksiffran är naturligtvis alltid intressant, framför allt ur ett ”bygga-nytt-perspektiv”.Vad det gäller intäkter så är det ju så att de sista tusen personerna som går in på Söderstadion inte genererar särskilt mycket pengar. Det är ju en ganska marginell intäktsökning mellan 12 500 och 13 500, eftersom de sista tusen personerna hamnar på Östra.Åandra sidan, håller det i sig i alla 11 matcherna så betyder det säkert strax över en miljon extra på intäktssidan. Men med en ny arena… då djävlar;-)/Flugan på väggen

    Gilla

  2. Flugan…1. Bygga nytt perspektiv2. Skapa intresse och surr på stanperspektiv vilket stimulerar årets publika kassakor, derbyn. 3. Kringförsöljningsperspektiv, kiosk och souvenir.(Har någon f.ö hört om övertagandet av kioskförsäljningen genererat nettoövesrkott? Har ju varit tyst vilket brukar betyda att det inte ger så mkt)4. Den rena extraintäkten, nu tror jag inte att skillnaden mellan 11k och 13k förklaras med rent 1:1 förhållande på östra. Men som du skriver, 1000 extra per Söderstadionmatch genererar troligtvis dryga miljonen i intäkter över en hel säsong.

    Gilla

  3. ChrizHammarby sålde omedelbart rättigheterna till kioskdriften vidare till en tredje part. Jag har inte siffrorna i huvudet, men kan lätt kolla upp dem./Flugan på väggen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s