Royal League & Ellos

Royal Leagues framtid är ännu oklar, redan under mars månad kom det signaler om svårigheterna att teckna ett nytt TV avtal som är grunden vad gäller turneringens finansiering. Sedan dess verkar nu ingen nytt ha hänt.

RL är en bra idé men tyvärr har man inte lyckats skapa något format som drar tillräckligt intresse för att skapa värden där samtliga intressenter tillfredställs. Jag tror att Royal Leagues dagar är räknade, synd för tanken och syftet var bra men det är bara och konstatera att det i Sverige enbart finns ett par fotbollsprodukter som säljer, allsvenskan och landslaget. Årstiden gör det hela inte särskillt mycket lättare.

Mer läsning on Royal League här

******

Elfsborg tar rejält betalt för biljetterna ifall man kvalificerar sig till matcherna mot Valencia. Med tanke på motståndet och att man endast kan klämma in 14k platser ser jag inget konstigt med det. Det hade förvånat mig om man inte hade saltat priset. Lite drygt 10 msek i intäkter räknar klubben med att denna match ska generera.

Alternativet hade givetvis varit att spela på Nya Ullevi, men inte överger Elfsborg sin enda sportsliga konkurrensfördel, dvs konstrgräset. Å andra sidan skulle Ullevi vara perfekt för deras nya wannabeprofil, ”Sveriges andralag”.

Fast de ska ju givetvis klara av Ungrarna först.

Ändå mycket anmärkningsvärt att man inte tagit höjt för högre kapacitet när man byggde Borås Arena.

******

Hellas ”head-set” analyser och direktkontakt med TG på hemmaplan har gjort stor succé, 21 av 24 poäng inspelade och 14-2 i målskillnad. Hella följer dock inte med på de längre bortamatcherna. Finns sambandet med bortaresultaten här?

En reaktion till “Royal League & Ellos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s