påverkar kreditoron arenaplanerna?

Den nya arenan ska enligt Äpplet finansieras genom skulder. Den senaste tidens kreditoro har nu satt sina spår på den svenska riskkapitalmarknaden.

”Den senaste månaden har räntekostnaden på mer riskfyllda lån gått stadigt uppåt samtidigt som bankerna blivit alltmer restriktiva med att bevilja lån till exempelvis utköp från börsen.”

Nu är både storleken och risknivån för bygget av en arena mindre än ett börsuppköp men kapitalet har blivit dyrare och frågan är hur detta påverkar Äpplets kalkyler Hammarbys finansiering av den nya arenan?

På senaste informationsmötet berättade Henrik att det fanns ett intresse bland finansiärer vilket är bra. Branschen är dock dynamisk och förutsättningarna förändras väldigt snabbt.

En reaktion till “påverkar kreditoron arenaplanerna?

  1. Tyvärr lär det nog bli rejäla konsekvenser när private equity boomen nu verkar vara på väg ner. Skulder till hammarby för en ny arena måste ju definitivt hamna i områden ”nära junk” och därmed vara intressanta att värdepapperisera. Frågan är ju hur många som kommer vara intresserade, framförallt på den svenska marknaden som näst intill även tidigare varit död på den sidan.Tyvärr får vi ju inget veta från styrelsen heller så allt vi kan göra är att spekulera.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s