Realisation

Intressant frågeställning på Söderst@dion angående spelar- värdering.

”Ponera att vi skulle kunna plocka hem Björn Runström för en sign on på 4 miljoner kronor. Är han värd pengarna?”

Intressant därför att Runa av många ansågs ha reats ut för ganska så exakt två år sedan. Då var prislappan ca 10 miljoner. Idag tycker 32% att 4 miljoner är ett för högt pris.

Allt beror givetvis på vilken kvalitet och nytta man kan scouta för motsvarande belopp. Liknande resonemang bör gälla hos de flesta klubbar.

2 reaktioner till “Realisation

  1. Hurvida 4 MSEK skulle vara rimligt i ”sign-on” beror väl i hög grad på vilka andra alternativ Hammarby har att laborera med.De som gnällde över att 10 MSEK var för billigt då det begav sig närde väl förhoppningen att Runa skulle vidareutvecklas ytterliggare. Nu blev det ju inte riktigt så, varför 10 mille kanske inte var en så oäven värdering när allt omkring ändå.Synd att det inte finns någon prisstatistik över vad olika spelare kostat så att det går att få en uppfattning om vad man kan få för en viss påse pengar. Men p g a alla olika typer av klausuler som kan finnas i kontrakten så skulle det nog ändå vara svårt att jämföra.Sportbladet har listat de förvärv som Skadedjurens IK gjort under det senaste året vilka man har satt prislappar på enligt följande:BACK»Nils-Eric Johansson,”Sign-On”, 4 MSEK.MITTFÄLTARE»Bojan Djordjic,”Sign-On”, 3 MSEK.»Jorge Ortiz, 7 MSEK.»Khari Stephenson, 7 MSEK.ANFALLARE»Lucas Valdemarin, 6,5 MSEK.»Ivan Obolo, 6,5 MSEK.»Miran Burgic, 5,5 MSEK.LÄNKhttp://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article2251109.ab4 MSEK i ”Sign-on” för Runa känns lite högt i nuläget. 3 MSEK verkar rimligare. Dessutom så är han ju ingen målspruta direkt.Sedan så får man väl ta Aftonhorans prislappar med en nypa salt..

    Gilla

  2. Det är skillnad på en spelare som gjort 10 mål i Allsvenskan det senaste året, och en som har suttit på bänken i Luton och Kaiserslauten de senaste två åren. 4 miljoner är ett överpris, framför allt jämfört med vad liknande övergångar har kostat.Dessutom är frågan hypotetisk, eftersom Runa själv har sagt att han INTE vill komma hem med svansen mellan benen igen. Det är alltså snarare en prestigefråga än en pengafråga./Flugan på väggen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s