Att göra efter allsvenskans slut

Mycket snart går den allsvenska fotbollen i vinteride. Denna vinter budgeterar jag lägre konsumtion av känslomässigt meningslösa internationella tv-matcher för att istället använda tiden till annat. Har därför precis inhandlat nedastående boksamling.

Winners & Losers är föregångaren inom fotbollsekonomi skriven av Stefan Szymanski & Tim Kuypers år 2000. Har varit på jakt efter denna sedan bloggens begynnelse och äntligen blev den tillgänglig.


Economics, Uncertainty and European Football: Trends in Competitive Balance (New Horizons in the Economics of Sport Series) by Loek Groot. En nyligen publicerad bok som behandlar fenomenet ”competive balance” i den europeiska fotbollen.


”Fans of the World, Unite!: A (Capitalist) Manifesto for Sports Consumers” Stephen F. Ross and Stefan Szymanski som angriper den stängda ”amerikanska” monopol-lige-modellen.

Och så sist men inte minst och icke fotbollsrelaterat. The multi-talented mr Hans-Olov ”Hooo” Öberg är aktuell med det han kallar, en svart satirbok om finansmarknaden, Situation Stureplan. I mitten av november blir den min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s