Uppsnappat på stan

I år och dar har man diskuterat i hur man ska få fotbolls-talang att stanna det där extra året i allsvenskan. Gott så.Den dagen det blir skarpt läge och där det ur mitt perspektiv kan finnas vissa värden för Malmö att hålla Toivonen kvar i klubben (här) då kommer rubriken.

”Vill Malmö få dåligt rykte?”

Jag har varit inne på det tidigare, är Sverige verkligen mentalt förberedda på att betala priset för att närma sig Europa? Hur ska man ta nästa steg? Hur ska man motivera spelarna att spela ytterligare ett år på det för längre tid bundna avtalet?

**********************

En av dagens headlines.
”Chelsea betalade miljoner för att sälja Bridge”.
Ungefär som när man betalar mäklararvode när man säljer sin bostadsrätt?

**********************

Oerhört roande att läsa ena tabloidens krönikör konsekvent kalla ”transferkorgen” för ett riskkapitalbolag. Krönikören som förövrigt vill se bättre relationer mellan media och klubbarna. En början som kanske kan förbättra relationerna kan kanske vara att man är lite påläst om det man vill skriva om?

för tänk er…

Random journalist ringer random bolag.
– Hur stort intresse är det egentligen för ert riskkapitalbolag i tider som dessa?
– Vårt riskkapitalbolag? Nu förstår jag ingenting….
– Ja, riskkapitalbolag, typ problem med krediter, ja nåt FRN… typ.

Hur ska man svara på den frågan med tron att det ger en korrekt bild av läget för läsarna?

Riskkapitalbolag = externt bolag
Transferkorgen = skuldfinansiering av egen balansräkning

10 reaktioner till “Uppsnappat på stan

 1. Tyvärr har det aldrig varit medias huvudambition att förmedla en korrekt bild av någonting. Snarare är huvudambitionen att skapa rubriker som lockar läsare och sedan lite text under denna, utan större krav på innehåll.Om media skulle fokucera på kvalitet så skulle dom gå i konkurs.Tyvärr så är det för många som tar en rubrik för sanningen utan egen kritisk granskning, och därför så är det lönsamt för media att fokusera på smaskiga rubriker istället för att lägga ner tid på research för själva artikeln.

  Gilla

 2. Jag och många andra MFFare håller med dig. Så här skriver Ole Törner i sin blogg på Skånska dagbladet.Här tar han också, precis som du upp det internationella perspektivet.”Rubriker som MFF stoppar Toivonens proffsdrömmar är ju rent trams.Ola är redan proffs. Vad tror de egentligen han försörjer sig på? Säljer julgranar? Ola Toivonen har en rejält tilltagen lön för att spela fotboll i Malmö. Han kan få ännu mycket mer betalt i PSV eller någon annan utländsk klubb. Men det kan Arsjavin om han byter från Ryssland till Arsenal också. Och i det fallet är det ingen som tycker att det är Zeniths plikt att släppa honom bara för att Wenger kallar”.

  Gilla

 3. ChrizDet kanske är dags att inse att media inte längre är en informationskanal – typ SVT – utan affärsdrivande företag.Journalisterna själva har tyvärr inte fattat det här, utan de sitter och är dumdryga mot alla som ifrågasätter dem och påpekar faktafel. Det brukar sägas att man inte ska lita på reklam. Jag vill hävda att reklamen är i stort sett det enda i en tidning som du faktiskt kan lita på, för den har i alla fall ingen dold agenda./Flugan på väggen

  Gilla

 4. Enligt skymmningspressens riddare Laul så arbetar skymmningspressen efter principen att dom är trea på bollen. TV och Radio hinner först sedan tryckta media. För att inte skriva samma sak som de andra redan sänt så måste man hitta en *vinkel*.Det jag som informationsknarkare vill ha är fakta och eftertänksamhet. Tack för det Chriz. Skymmningspressen jagar knäck med en *vinkling*. Sedan yvas dom över att många föraktar dom med avseende hur dom förhåller sig till saklighet och fakta…Ja herre Nacka. Vägen frammåt är webben där folk får rösta bu eller bä om ditt och datt. Det verkar ju dessutom finnas några tusen som är trakterade av det.Paladin

  Gilla

 5. PaladinALLA media har vinklingar i sina artiklar/reportage/intervjuer.Tror man något annat så tror man fel.Det är inte fel att göra på det sättet, jag skulle vilja påstå att det är helt rätt sätt. Men då krävs det att man hittar relevanta vinklingar och inte krystar fram något så som t ex kvällisarna ofta gör.Intressant vinkel är att Tony G har tappat allt ansvar för värvningar jämfört med när han anställdes.Ointressant vinkel är att Alex Schumann mobbats (enligt rubrik på nätet) av Micke Stahre.Är du med?von_oben

  Gilla

 6. Hornalister i alla ära, men tydligen kan ju supportrar komma med rätt konstiga påståenden också. Från MFF:s sida på svenskafans:<>”En hög övergångssumma (vad den nu kan komma att hamna på) kompenserar knappast det faktum förlusten av lagets bästa spelare 2008 innebär.”<>Alltså en dålig affär oavsett övergångssumma är det man de facto säger. Sååå bra är han inte…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s