Om några timmar skriver vi helg…

…och jag hoppas att några av er tar tillfället i akt och tränar inför årets första stordrabbning.

Ni vet vilka ni är 😉

Själv ska jag försöka mig på konststycket att klara av en bloggfri helg.

Ett fredagstips, ekonomen som tillsammans med pionjären inom fotbollsekonomi Stefan Szymanski för ett par år sedan skrev boken ”National Pastime: How Americans Play Baseball and the Rest of the World Plays Soccer”, ger sin syn på frågor som hur professionell sport förväntas att påverkas av det faktum att vi är på väg in i en lågkonjunktur, med mera. Allt på ”Freakonomics” spalten i The New York Times. Länka dig dit här.

Kan även konstatera att Arsene Wenger ser ut att då och då läsa den osynliga handen och ”quantity theory of money”. Själv tycker jag värvningsarbetet går alldeles för långsamt, hitintills har vi bara sett en bänknötare från seriekonkurrenten, trots i det närmaste obegränsade resurser, avgå någon!

Säga vad man vill om Petter Furuseth, han om någon har dock fattat vad europeisk fotboll handlar om. Det är fotbollspelarna som generellt ”äger” produkten i fotobollseuropa. PF drar nytta av detta. Det vill säga att unga, mer talangfulla spelare än han själv, hela tiden arbetar sig uppåt i värdekedjan och däremed lämnar ett tomrum av talang(kvalitet) bakom sig. Ett tomrum han ser till att täppa igen. På så sätt kan han profit-maximera för egen räkning trots att han enbart rör sig i sidled i fotbollens värdekedja.

Det är spelarnas marknad.

3 reaktioner till “Om några timmar skriver vi helg…

  1. Konsekvent var ordet sa Bosman.Det intressanta är att Hammarby naturligtvis är den enda klubben i hela PFOs karriär, som faktiskt har köpt honom. Jefferey Aubynn är en annan som i stort sett bara har gått som Bosman. Utom till Hammarby då…Symptomatiskt./Flugan på väggen

    Gilla

  2. Fantastisk betraktelse. Frågan är vad PFO kommer göra efter karriären? Omöjliggör hans rykte agentyrket? Han har ju pratat om att han vill jobba inom något förening. Han hade väl pluggat idrott och organisation eller var det psykologi?

    Gilla

  3. FluganNu när du säger det…ÖSKarehmmm…Egentligen borde det ju gagna hans karriär. Spelarna vill givetvis ha en så girig agent som möjligt och klubbarna vill åt spelarnas talang och tvingas på så sätt in i affärerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s