"The directors does not recommend the payment of a dividend for the financial year"

Vad gör man en söndagkväll ifall man har svårt att somna? Bläddrar genom en årsredovisning så klart.

Eftersom det har ryktats om att Roman Abramovich letar köpare till Chelsea var jag lite nyfiken på vad som finns under skalet. Det man kan konstatera är att Roman ägnat sig åt en ganska så dyr hobby.

Förlusten för den senaste offentliggjorda bokslutsperioden (2007-06) blev £75.8m (-81.2m 2006). Och då ska vi lägga på minnet att klubben visade ett positivt (£9.2m) transfernetto eller ”player-trading” som man kallar det för. Den ansamlade förlusten var per 30/6-07 uppe i £391m .

Roman har sedan han tog över klubben 2003, pumpat in ca £600m för att täcka underskotten samt återfinansiera klubbens gamla skulder som han ärvde. Dessa kapitaltillskott har bokförts som ränte och amorteringsfria skulder på balansräkngen.

Nu kan kanske allt det bli ditt för £800m och frågan är om det inte blir lättare för ManCitys ägare att köpa Chelsea och sedan bara flytta själva truppen till Manchester. Fast det kanske är roligare att lägga sockrade bud på enstaka prospects runt om i fotbollsvärlden.

Sen är det svårt och låta bli att smågarva lite när man bläddrar sig fram till följande kommentar:
”The directors does not recommend the payment of a dividend for the financial year”

————————————
GBP1 ~ SEK 12

7 reaktioner till “"The directors does not recommend the payment of a dividend for the financial year"

 1. <>”frågan är om det inte blir lättare för ManCitys ägare att köpa Chelsea”<>Särskilt med tanke på att de måste betala en sjuk premie för att kompensera spelarna de värvar pga att deras satsning saknar trovärdighet. Hur seriöst känns det att prata om vinna CL om några år när laget just nu har närmare till att åka ur PL än till en CL-plats?För att inte tala om övergångssummorna de måste betala. Om jag kan min spelteori någorlunda väl så känns det inte som det smartaste sättet att börja babbla om hur mycket pengar man har att köpa spelare för innan man börjar förhandla spelarköp med klubbar som nästintill bajsar pengar till att börja med.Inflation i kubik…

  Gilla

 2. <>”- Parken Sport & Entertainments fremtid er forbundet med usikkerhed, for de har formentlig ikke styrken til at stå imod en krise. De har investeret voldsomt for lånte midler de senere år, og det giver bagslag nu. Deres forretning er i flere tilfælde lig med et kasino, hvor gevinsten er usikker, siger statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev til Berlingske Business.”<>http://www.sporten.dk/fodbold/sas-ligaen-2008-2009/gaelden-truer-don-os-livsvaerk// OHDu kanske kan belysa detta. Är det den blotta existensen av risk i verksamheten som avhandlas eller är det överhängande risk att det går åt ”pipan”?

  Gilla

 3. Det roliga är ju att informationen inte är ny dvs, den kända finansiella statusen är densamma som i samband med Q3. Det är tolkningar, precis som för en och en halv månad när nån analytiker uttalade sig liknande i media. Sen är det som vanligt 🙂När det går bra, kostnaden på skulder är låg och tillgången av pengar på kreditmarknaden är ingen trång sektor, hyllas bolagen eftersom den skuldfinansierade balansräkningen ger en hävstång som ger en fantastisk avkastning på eget kapital.Ingen pratar om att det ju samtidigt är en hävstång på affärsrisken. För precis som det blir en hävstång uppåt, kan det gå snabbt nedför.Framtiden då, mkt beror ju på bolagets relation till dess kreditgivare och deras kreditbedömning av bolaget (finansiell risk) som ju fortfarande är mkt lönsamt.De som läser tidningarna vet att Parken inte är ensamma om oklarheter med kreditgivning i dagens marknad. Det finns dessutom bolag som har det än värre ställt.Parkens framtida lönsamhet beror till stor del på hur lågkonjunkturen slår på efterfrågan för bolagets erbjudande. (affärsrisk)Man kan ju roa sig med att göra lite stresstester med olika scenarios.men dagens bästa går ändå att finna i fotbollskanalen.se, citerat TT.”Slutsatsen är att Parkens affärsmetod är riskabel. Den handlar om att sälja och utveckla egendom”Sälja och utveckla? hmmm…

  Gilla

 4. Tur att de flesta svenska klubbar bara har den stabila och säkra fotbollsverksamheten att falla tillbaka på och inte har några Risker…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s