VM i mer eller mindre genomtänkta förslag

Måste säga att jag är småtrött på alla dessa årsredovisningar. Redovisning är i grund och botten riktigt jävla tråkigt. Den allsvenska rapportsäsongen lider som tur är mot sitt slut och det är bara att konstatera att 2008 års prestationer har gått hårt åt många klubbar.
Kommentarer finns samlade under länken här.

De på grund av konjunkturläget mycket osäkra framtida kassaflödena gör läget extra prekärt för klubbar med svag likviditet.

Jag tror att vi de närmast kommande transferfönstren kan få se betydligt fler övergångar inom allsvenskan. En marknad som har i det närmaste varit död men som i jakten på cash-flow nu borde öppnas upp.

Klubbarna borde rimligtvis tvingas till en snabbare omsättning på sina tillgångar och alla allsvenska spelare får inte plats i Danmark. Hög kapitalomsättningshastighet är något som praktiserats flitigt i Premier League.

*******************
Desto roligare är det att läsa UEFA:s många lösningar på den europeiska fotbollen.
Det roligaste förslaget hittills måste ha varit det med en begränsning på max 25 spelare i trupperna. Det i syfte att minska lönekostnaderna.

Lägg ägg! Det enda utfallet jag ser framför mig är att färre spelare kommer att tjäna mer. De totala löneutgifterna oförändrade. Klubbarna kommer fortfarande att driva varandras lönekostnader i jakt på de mest åtråvärda signaturerna. Ibland undrar jag…

Några andra idéer, dessa dock snarare i syfte att förbättra tävlingsbalansen.
”luxury tax”
”taxing transfers”

Lycka till med administrationen, det finns över 50 högstaligor i fotbollseuropa. Och hur lång tid kommer det att ta innan klubbarna och dess revisorer börjar utvecklar metoder för att komma runt sådana regleringar?

Det här blir intressant att följa.

4 reaktioner till “VM i mer eller mindre genomtänkta förslag

  1. Angående UEFA och deras självbild, varför tror de att de har befogenheter för internationell beskattning?

    Gilla

  2. vad tror du om bajens proffice-lösning med Eguren och nu senast Erkan och Henke L från Häif till United under vintern. Fler klubbar som tar efter? Spelarnas marknaddsvärde kan öka, lönekostnader sjunker under vintern. Kan man synka detta med att spelarna är tillbaka till premiären så varför inte?

    Gilla

  3. Jag misstänker att UEFA försöker, likt amerika se hela fotbollen i Europa som en entitet.Problemet är att man ju inte äger själva produkten på nationell basis, vilket ju är en grundförustättning.”proffice” tänket är intressant men kräver ju en efterfrågan från utlandet, är spelaren inte tillräckligt bra är de ju inte intressanta. Och är de tillräckligt bra är ju sannolikheten stor att de istället värvas för gott.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s