Rationellt beteende

I samband med att det för allsvenskan nya TV avtal förhandlades fram, slogs Hammarby Fotboll med Henrik Appelqvist och Patric Ljungström i spetsen för en mindre solidarisk och mer marknadsmässig fördelningsnyckel av TV premierna.

Jag vill minnas att frågan till slut blev ganska infekterad men det som går att konstatera är att ur ett ”allsvensk-framgång-i-Europa-perspektiv” så var man helt rätt ute.

Var Djurgården och Bosse Lundquist stod i frågan är oklart. I mina ögon är det det just det nya TV avtalet och då speciellt distributionen av pengarna som blev en mycket starkt bidragande orsak till att Djurgården Fotboll inte klarade av att etablera sig i den absoluta toppen och i förlängningen ta steget ut i Europa. (här och här).

En reaktion till “Rationellt beteende

  1. Länge har argumentet för den jämna Allsvenskan varit den goda publiktillströmningen, men det argumentet känns numera ihåligt med tanke på att publiken börjat svika de två senaste säsongerna. En större fast mer polariserad Allsvenskan kanske skulle låta småklubbarna kompenseras för att TV pengarna delas ut marknadsmässigt. Nu utökades iofs Allsvenskan till 16 lag, frågan är om det är praktiskt möjligt med 18 lag. I slutändan tror jag att Alsvenskan behöver 2 eller 3 flaggskepp.

    Sen kanske förändringen inte sker förränn vissa storklubbar rykt åt sig ett försprång likt Elitserieklubbarna. MFF räknar med att dubbla sin omsättning, kanske måste man först uppnå en dominans innan man kan kräva större del av kakan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s