"Video Killed the Radio Star" #2

Äntligen har några av klubbarna öppnat munnen i denna så viktiga fråga.

Skrivit om det här och här. Tyvärr sitter småstadsmaffian i majoritet i svensk elitfotboll och dessa har inget att vinna med en annan TV politik. Konkurrensmässigt tjänar dessa klubbar på att live-publiken minskar i de större städerna. I alla fall fram till den dagen där efterfrågan minskar och prissätss även för TV produkten allsvenskan.

Dags för Paul Myllenberg och Pelle Svensson att sluta och prata om höst/vår och istället börja lyfta de viktiga frågorna. Jag vet att det finns klubbledare där ute som jobbar hårt med evenemangsbiten och som sliter sitt hår över de ständigt flyttade matcherna.

11 reaktioner till “"Video Killed the Radio Star" #2

 1. haha, ungefär samma nivå på den här som det var när AB hade hittat en expert som värderade allsvenska namnrättigheten till 150 miljoner per år.

  Betalar de för detta?

  Gilla

 2. Följt dif-såpan ett tag nu och med lite eftertanke har en fundering kommit upp. Går inte Tommy J runt 51 % regeln? dvs. han och hans rk äger hela truppen via ett bolag, han blir också ordförande i styrelsen för föreningen och tar med sig 4 man från bolaget. Äger då ”egentligen” inte bolaget hela föreningen? Ska bli intressant att se huruvida han kommer ändra i stadgarna i föreningen, lär ju inte vara svårt direkt och han har redan varit ute med att vilja flytta ett årsmöte med det dolda hotet, inget möte, ingen mig och inga 25 friska mille…Innovativt må jag säga!

  Gilla

 3. Gå runt vet jag inte om man kan säga. Föreningen har ju alltid möjlighet att hitta andra investorer än DFAB. Nu när de inte lyckats med det sitter de i knäna på sin gamla partner.

  Informationen om att Djurgården värdepapperiserat framtida spelarförsäljningar, intäkter från Europaspel etc har ju funnits tillgänglig sedan länge i respektive årsredovisning. Så länge skeppet flöt och sportsliga resultat levererades föreföll det inte som någon ko på isen.

  Maktkampen uppfattar jag inte som större än hos någon annan förening i världen. I Barcelona och Raal ”köper” presidentkandidaterna rösterna genom utlovade förvärv. Förvisso kan man alltid rösta bort dessa vid motgång men det förutsätter att det dyker upp nya påvar med pengapåsar. Vilket det ju alltid gör.

  Sedan är det egentligen inga konstigheter att Jakobsson och Bosse Lunkan vill bevaka sina intressen, de har trots allt investerat åtskilliga miljoner i verksamheten. Skulle det bli en come-back så är den nuvarande ekonomiska situationen den nyckeln som krävdes.

  Gilla

 4. Konstigt att inte djurgårdarna är nervösare än de är.

  Alla hammarbyare är i domedagsstämning och drömmer mardrömmar om 4-5 år i SuperEttan. Djurgårdarna verkar generellt säkrare på att de kommer att reda ut det här.

  Rent ekonomiskt kan jag inte se något annat än att Djurgården ligger betydligt värre till. Deras trupp innehåller väl i dagsläget fler värdefulla spelare, men de äger de som sagt inte själva…

  /Flugan på väggen

  Gilla

 5. Mer värdefulla baserat på anskaffningsvärde, definitivt. Osäkert dock om dessa skulle generera mer vid en utförsäljning per idag. Kanske lika mkt.

  Att de inte är mer nervösa beror förmodligen på att de vet om att det, på ett eller annat sätt, löser sig.

  Just nu heter den ekonomiska lösningen TJ. Om han sedan löser den sportsliga prestationen är en annan fråga. Det sportsliga är ju en förutsättning för en långsiktig hållbarhet.

  Gilla

 6. http://fotboll.expressen.se/Allsvenskan/1.1754517/michael-andersson-hoppar-av-som-vd

  ”Micke” är trött på att bara sanera ekonomin och inte kunna bygga upp något.

  Sicken otur att frågor som ekonomi och ledarskap hamnade på hans bord som VD.

  ——————————

  Personligen tror jag att både bajen och dif klarar ett år i Superettan. ETT år…sen vette fan.

  Andra styrelser i allsvenskan diskuterar om man ska ha kanelbullar eller wienerbröd på nästa möte. Dif:s bedriver kärnvapenkrig mellan sina olika fraktioner genom media. Även om man inte kan förringa underhållningsvärdet i det så är det ju anmärkningsvärt hur ansvarslöst det hela sköts.

  Gilla

 7. Mitt favorittema, vilken nivå ska ens farmarlaga spela på?

  Väsby lyckades hålla sig kvar i superettan trots att man mer eller mindre blivit plundrade av AIK inför den här säsongen. Kvitto: Elitbidrag på ca 3Mkr och ytterliggare 300Tkr för att haft flest ungdomar i A-lagsspel under säsongen.

  Pengar som bajen/HTFF gladeligen väljer bort för att spela på ”rätt nivå” om man ska tro några skribenter här…

  Gilla

 8. Till OH: Brukar inte det där Lugnet som föresvävar Djurgården vara synonymt med de nedflyttade allsvenskar som får det svårt i Superettan?

  IFK Norrköping, Kalmar FF, Landskrona BoIS, Ljungskile SK, Östers IF…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s