Silly Season – svensk fotboll & subprime?

Silly Season fortsätter. Denna spekulation kan vara ett långskott och är förmodligen, som allt som oftast under silly season, mest spekulationer. TV rättigheterna för svensk fotboll ska, i syfte att öka priset, paketeras och säljas tillsammans med Premier League?

Att paketera lågkvalitativa produkter och sälja dessa har nyligen testats av marknaden och resultatet är nog känt för de flesta. Jag har för mig att de kallar det för ”the-credit-crunch.

Don´t go there…

Det var inte länge sedan som den skotska ligan sålde rättigheterna till ett ”överpris”. Det är inte så jävla roligt att redan ha prisat in spelarkontrakt in i en ny intäktsregim för att sedan komma till insikt att intäktssidan korrigeras åt fel håll.

5 reaktioner till “Silly Season – svensk fotboll & subprime?

  1. Fast om jag skulle vara en säljare av subprime-allsvenskan och låna argumenten från raketforskarna som försökte sälja den riktiga varan så skulle det låta ungefär så här:

    Men vi har paketerat matcherna så att du STATISTISKT sett aldrig kommer kunna få se en dålig match i allsvenskan. Typ…

    Troligtvis eftersom de börjar 12.15numera.

    Gilla

  2. Om det ska vara bra för allsvenskan så bör rimligtvis den totala svenska TV marknaden öka med x kr alternativt att allsvenskan plockar marknadsandelar på denna marknad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s