Värdeminskning…

Läser i den rosa tabloiden att Malmö FF VD Pelle Svensson skyller den uteblivna värdeökningen på de allsvenska sändningsrättigheterna, som dessutom måste justeras för inflation, på agenterna. Ingenting kunde vara mer fel!!!

Och jag som trodde att vi skulle ta de svåra frågorna på allvar. Lösningen på svensk fotbolls konkurrenskraft heter inte höst/vår. Den hänger inte heller på agenternas vara eller icke vara.

Det vi ser är en prissättning av resultatet på den investering som Svensk Elitfotboll gjorde i samband med att man sålde sändningsrättigheterna för perioden 2006-2010. En investering som definieras i form av den fördelningsnyckel de svenska elitklubbarna har varit överens om.

Malmö FF ska dock vara glada. Ökad ersättning från sändningsrättigheterna skulle med dagens fördelningsnyckel försämra klubbens finansiella konkurrenskraft.

13 reaktioner till “Värdeminskning…

 1. Det mest skrämmande är ju att de allsvenska klubbledarna förefaller vara helt bortkopplade från förhandlingsprocessen, eller möjligtvis får de ett sms från Lars-Åke när allt är klart.

  Den där normmannen fick ju pengar för att rulla tummarna förra gången också , eller kom den nyheten de allsvenska klubbarna tillhanda först nu?

  Har sagt det förr: det är dags för de allsvenska klubbledarna att utveckla ett par pungkulor. Ja, Annela Yderberg också…

  Gilla

 2. Adam:

  Det är SEF som förhandlat fram SEFs del av TV-avtalet. Lars-Åke har lyckats sälja landslaget bättre än vad Bosse Bank lyckats sälja Allsvenskan.

  Gilla

 3. TV4 tror på Hamrén alltså? Det är de väl rätt ensamma om.

  Undrar hur de tänker räkna hem sommarens VM som de också betalade stora pengar för…

  /Flugan på väggen

  Gilla

 4. Hello everyone!
  I would like to burn a theme at this forum. There is such a nicey, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

  For several years , I make money with the help of these programs.
  I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I make 2G daily, and my first investment was 500 dollars only.
  Right now, I'm very close at catching at last a guaranteed variant to make a sharp rise . Visit my blog to get additional info.

  [url=http://theinvestblog.com] Online investment blog[/url]

  Gilla

 5. Det verkar så som IFK Norrköping får köpa arenabolaget för 3 Mkr inklusive 300 Mkr skulder (som är garanterade av kommunen). Om arenan bara är värd 200 Mkr* så verkar det inte riktigt som det är någon superdeal (varken för IFK eller skattebetalarna). Det första Parkencaset hade inte lyckats om det inte var ”Ö:s” finansiella uppbackning och Parkens potential och IFK/”Parken II” verkar sakna båda faktorerna.

  Gilla

 6. Red Footbal Joint Venture (ett av Glazers många bolag) har utfärdat den och går till förfall 2017. Det är ett par större amerikanska hedgefonder som har köpt den.

  Produkten är säkärställd med aktier i Red Football LTD, dvs i praktiken kontroll över holdingbolaget som har ManU Ltd på sin balansräkning.

  btw
  I prospektet på de £500 miljoner ManU vill resa genom obligationslån behandlar 15 sidor alla möjliga mer eller mindre teoretiskt tänkbara riskscenarios. Däribland bla risken för en terroristattack mot klubben eller Old Trafford.

  Lite annat godis som inte var med i den korta pressreleasen om bokslutet:
  Cash-flow från rörelsen: +£90m
  Cash-flow; förändringar i rörelsekapitalet +£20m
  Cash-flow; förvärv av spelarkontrakt: -£56m
  Cash Flow; försäljning av spelarkontrakt: +£99m
  Räntor: -£41m
  Amorteringar av någon av kreditfaciliteterna: -£10m
  ——————-
  Kassaflöde för säsongen 2008/09:
  +£100 miljoner.

  Red Football LTD har de tre senaste åren tjänat £250 miljoner från sin rörelse (EBITA).
  Det periodiserade resultatet från spelartransfers motsvarande period är £120 miljoner. Kassaflödet från spelartransfers ungefär +-0 däremot.

  Knappast troligt att man byter strategi och istället vill börja tjäna pengar genom trejding med spelare…

  Gilla

 7. Ska förtydliga min galna teori om Manchester Uniteds PIK givare, som vore rolig att se.

  Scenariot är att en andra kredit-krasch kommer då kreditmarknaden ligger still- PIK lånen altenativt av någon anledning Manchester United ej kan omstrukturera PIK lånen ett tänkbart exempel är risken för tiden efter Sir A.Ferguson.

  PIK lånet tickar på och för varje år ökar den med c:a 14% efter tio år är skulden uppe inkl. förlupen ränta! på C:A 570 miljoner Pund!

  Övriga banklånen ligger 510 milj pund.

  Löpetiden för PIK går ut och Glazer kan inte betala vad händer?

  Scenario ett, om tio år är Man U ingenting att ha längre de begärs i konkurs.

  alt två är att omsättningen har ökat men konkurrensen är hård på marknaden och ingen vill finansiera då företaget är för högt belånat.

  PIK utgivaren kommer in och säger till Glazaer att erbjuda sig att förhandla med Bankerna om att skriva ner lånet vilket bankerna motvilligt går med på alt fryser räntan. PIK utgivaren antagligen en hedgefond säger till Glazer vi löser ut dig mot manchester united!

  Summan av kardemumman är att PIK utgivaren har en chans att ta över ett bolag. som är värderat i dagsläget till 13.1 miljader (kr) enligt forbes säg att de ligger kvar runt den värderingen eventuellt lite högra runt 14 miljarder kronor.

  Summa sumarum. PIK utgivaren köper ett företag värt 14 miljarder kr för
  153 miljoner pund (Utställda PIK lånet), plus tar över bank skulderna som de eventuellt har skrivit av lite av alltså +510 miljoner pund =663 Mijoner pund i dagläget 7,491 miljarder kronor beräknat i kursen 11,3kr för en pund

  Ett företa värt 3 femtedelar mer än vad jag investerade på en löptid på 15 år jo tack! Om jag ändå hade kunnat haft en personlig Hedgefond hos SEB, då hade du fått se upp Glazer.

  lite småroligt ändå OH, eller?

  ///Mr.H

  Gilla

 8. Trading med spelare skulle ”förstöra” manchester united självfallet, CR9 får väl anses vara ett undantag då den extraordinära summan plus de facto att han nog inte ville stanna kvar i MAN U och enligt min mening redan peakat i den röda tröjan.

  Som du säger vet man inte om MAN U varumärke förändras negativt av försäljningen. Alltså efterfrågan på MAN U mer än vinsten av transfern. Här kan vi inte skylla CR9:s transfer på näringskedjan precis (För oss alla som följer allsvenskan och OH)

  Som jag sa i ett tidigare inlägg MAN U ser riktigt bra ut ekonomiskt, och nu när kreditmarknaden börjar röra sig lite kanske de kan få ner PIK lånet och omfinansier till Junk Bonds där de kanske kan tjäna 5% på räntan vilket direkt läggs till på rörelseresultatet! 5% på 153miljoner pund är ganska mycket rättare sagt ca 7.5miljoner pund för er som inte orkar räkna.

  Om de lyckas med ovan, då kan ingenting förutom en terroristattack hota Glazer, 🙂

  Dock kommer de närmsta åren bli intressant då Ferguson inte kan hålla på hur länge som helst plus utvecklingen som går mot hårdare och hårdare konkurrens om extraordinära talangen. Fem lag budgeterar (räknar) med att minst komma topp 4 (Champions Leauge),Ett MÅSTE bort!

  kommer bli hyperintressant att följa resten av PL säsongen och de närmsta säsongerna…

  ///Mr H

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s