Minskad marknad bra för vissa klubbar

I Idrottensaffärer.se avslöjar Gefles ordförande att det var förväntat med ett publiktapp på grund av den tidiga allsvenska starten. Samtidigt konstaterar han att hans klubb inte har drabbats värst. Sanningen är den att det för Gefle och andra klubbar med små matchdagsintäkter, från konkurrensperspektiv, är bra att allsvenskan som helhet minskar i publik. En betydande del av klubbens finansiering är säkrad och kommer från de centrala avtalen. När de starka klubbvarumärkena förlorar sina förhållandevis stora match-day-revenues blir Gefle samt andra mindre klubbar mer konkurrenskraftiga.

3 reaktioner till “Minskad marknad bra för vissa klubbar

 1. Som tidigare konstaterat:

  De är parasiter dvs lever på andras arbete.

  Enda trösten är att de är de första som ryker när räkneskapens dag kommer – i det här fallet i form av att produkten Allsvenskan tappar i värde.

  Hammarbys premiär visar ju med all önskvärd tydlighet att Allsvenskan behöver publiklagen mer än publiklagen behöver Allsvenskan…

  /Flugan på väggen

  Gilla

 2. Hammarby har lika mycket publik oavsett vilken division de befinner sig i. De har verkligen trognast publik på gott och ont, går de bra ökar de bara snittet marginellt (jämfört med andra klubbar) och går de dåligt minskar publiken marginellt. Utbyggnaden av Söderstadion var hyfsat onödig och det skall bli intressant att se hur mycket de lyckas fylla upp den nya arenan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s