Liket lever, eller?

Generalsekreteraren i Svensk Elitfotboll (SEF), Tommy Theorin hävdar att Royal League kan återuppstå. Forget about it… kan inte tänka mig att det finns någon som helst ekonomi i det hela.

Nyttan för samtliga inblandade intressnter är alldeles för liten för att hitta värden i ett sådant projekt. Tilläggas kan att Tommy Theorin in i det sista hävdade att turneringen skulle bli av i vintras, Bagdad Bob släng dig i väggen!

Så som jag ser det, skulle det eventuellt kunna finnas ett värde i att ett fåtal starka, nordiska klubbvarumärken gick ihop i ett matchsamarbete under träningsmatchperioden februari-mars. Vi snackar dock inte Kalmar FF & co nivå nu.

Mer skrivet om Royal League
Royal-cost-League

25 reaktioner till “Liket lever, eller?

 1. Intressant idé.Den stora fördelen är att turneringen skulle kunna spelas varsomhelst i världen (läs: där det är varmt).Lagen säljer TV-rättigheterna och delar på intäkterna – vips så har man ett betalt träningsläger med bra matchträning./Flugan på väggen

  Gilla

 2. // Chriz”Nyttan för samtliga inblandade intressnter är alldeles för liten för att hitta värden i ett sådant projekt.”Men ändå kan man läsa följande i DN:”- De svenska klubbarna har tryckt på mig och sagt att det är någonting vi måste ha. Nu har vi ånyo ställt frågan till dem och det är ett oerhört starkt tryck att vi ska försöka få i gång nåt igen.”I alla fall verkar ”de svenska klubbarna” se något värde i turneringen, även om det inte direkt är uppenbart vilket värdet är och vilka klubbar det handlar om.

  Gilla

 3. Nu menade jag den samlade nyttan för att resultatet av RL ska bli en bra affär för samtliga.Flugan…Ett inte helt omöjligt projekt.

  Gilla

 4. Helt appropå ingenting hittade jag på omvägar denna länk med de norska klubbarnas (förväntade)omsättningar (i miljoner norska kronor):1) Rosenborg (191)2) Brann (140)3) Lillestrøm (125-130)4) Vålerenga (123)5) Viking (120) 6) Fredrikstad (92,5)7) Tromsø (76)7) Lyn (76)9) Aalesund (70)10) Strømsgodset (60)11) HamKam (52,4)12) Stabæk (50)13) Molde (48,3)14) Bodø/Glimt (45-50) http://www.hegnar.no/sport_fritid/article259083.ece100 NOK = 119.15 SEK

  Gilla

 5. Snudd på skrämmande siffror. Har letat runt på respektive toppfem-lags hemsidor för att se vart intäkterna kommer ifrån. Tyvärr hittade jag bara två årsredovisningar. SK Brann omsatte 2007 156,8 MNOK52,7 MNOK var ”Fotbollsintäkter”79,9 MNOK utgjordes av ”marknadsintäkter”24,3 MNOK kommer från souvenirförsäljning.Viking omsatte 98,8 MNOK, år 2006.39,2 MNOK uppgick sponsorintäkterna till.20,1 MNOK klassades som matchintäkter.15,4 MNOK kom från transfers24,1 MNOK utgjordes av övriga intäkter (från media, konferens, souvenirer)Även om klassificeringen av intäkter skiftar med Sverige känns det helt sjukt att de kan komma upp i sådana summor. Att marknadsintäkterna uppgår till 40-50 % känns absurt. Båda äger sina arenor vilket gör det möjligt att komma upp i dessa belopp.Källor: http://www.brann.no/dokumenter/regnskap.pdfhttp://www.viking-fk.no/newsread/ReadImage.asp?WCI=GetByID&IMAGEID=1&DOCID=14193

  Gilla

 6. // felixBranns tillväxt i respektive område från föregående år:Fotbollsintäkter: +52%Marknadsintäkter: +77%Souvenirförsäljning: +133%…vilket, vid närmare inspektion, troligtvis förklaras främst av att de vann tippeligan 2007, men även av att de spelade i UEFA-cupens gruppspel (och gick vidare).Med de summorna som de norska lagen omsätter kan man undra varför de inte förekommit någon störee spelarflykt västerut…även om bajen delvis drabbats. Skulle nämna hans namn om jag kunde stava till det…fniss.Det känns som det vore något för den eminente bloggaren Osynliga Handen att grotta i…

  Gilla

 7. // ChrizDet har ju trots allt förekommit en våg av svenskar in i Norge till ”vanliga” civila yrken. Den slutsats man kan dra är väl att en svensk spelare inte är ett ”perfekt” substitut för en norsk spelare, och då gäller inte köpkraftspariteten då den ska gälla ”liknande varor”. Fotbollen som spelas där är väl ganska annorlunda, vilket kanske visas av att Eguren ratades av Rosenborg. Fan, nu är jag sugen på en big mac…————————–*** VIKTIGT MEDDELANDE ***Har alla mejlat in sitt tips?http://www.hammarbyfotboll.se/se/lagen/hammarbyfotbollscouting/———————————–// von_obenÄr ovanstående länk den scoutorganisation som bajen håller på att bygga upp…mejltipsare?Nu tror jag verkligen att hasseman har rätt, bajen kommer att dra ifrån…

  Gilla

 8. EXTRA EXTRA EXTRAAik meddelar idag att man lägger ned allt sökande och scoutande av spelare i egen regi.På förekommen anledning kommer aik även att lägga ned all ungdomsverksamhet samt avsluta samarbetet med diverse klubbar i Superettan.Istället kommer man fullt ut förlita sig på denne mans kontaktnät vars främsta kvalifikation utgörs av en extremt utvecklad klädstil.http://www.rbkweb.no/images/liveroed.jpgOla Andersson kommenterar besluten med: ”Nästa år. Då jävlar.”

  Gilla

 9. adamsvar nja. En del av den. I grova ordalag kan man kanske kalla just den biten den ”lägsta” formen av scoutingorganisation.Men visst känns det som att intstruktionerna går ut på förekommen anledning. Tänk om aik haft samma kravspec som Bajen, men med tillägget ”knarkar ja/nej”. Då hade ni inte skrivt 4årskontrakt med Monsalvo och skickat hem honom efter några månader.von_oben

  Gilla

 10. Din kommentar till ovanstående, Adam? Mitt påstående om Monsalvos knarknäsa är inte taget ur luften. Det är taget från aik-sidor på nätet. De har säkert lika bra koll som du.von_oben

  Gilla

 11. // mobius + von_oben Ett av mobius senaste blogginlägg börjar med orden: ”Media är ju alltid intressant att “analysera” och “kontrastera” ” … Mig vetterligen har han inte ”smitit” från någon skatt, utan har haft en tvist med skatteverket om vart skatten ska betalas och som han nu förlorat. Det framgår av artikeln, givet att man är läskunnig, vilket jag antar att Ni inte fullt ut är då jag uppenbarligen måste tolka den åt er. Har ni inget bättre att komma med?// von_oben”Mitt påstående om Monsalvos knarknäsa är inte taget ur luften. Det är taget från aik-sidor på nätet. De har säkert lika bra koll som du.”Mmmmm…bra ”källa”. Jag antar att du inte är någon storkund hos CSN…?// mobiusKul att se dig igen, har inte sett till dig här sen du nämnde något om ”-25%”…Jag ser inte vad en blivande styrelsemedlems skattetvist har att göra med en klubbs struktur och proffesionalitet.

  Gilla

 12. // AdamKul att du följer bloggen.Min enkla kommentar är att det är sjukt dåligt att ta in en skattesmitare i styrelsen. Det drar skam över klubben och fotbollen i stort.Det visar absolut på bristande professionalitet.Lägger man till Dulle så bildar det ju dessutom ett mönster. Är brott en merit i aik? Med tanke på din kommentar vad gäller Bajens scoutinginitiativ visare den precis med vilken typ av skygglappar du väljer att läsa saker och ting.Men förklara gärna vilka delar i Bajens scoutinginitiativ det är du inte gillar? Är det enbart att man möjliggör för en bred grupp av människor att skicka in tips via mail om unga spännande talanger som stör dig?

  Gilla

 13. // mobiusFrån bajens scouting till påstådda ”skattesmitare” till Dulee…din litania med klagomål växer med varje inlägg. Jag ska försöka besvara dem, utan tvivel till allmänhetens bedrövelse…1) Jag tror att både jag, AIK och ”fotbollen i stort” (FIFA?) inte lägger någon större vikt vid enskilda styrelsemedlemmars privatekonomi, snarare är deras kompetens mer viktig. Du får gärna utveckla VARFÖR du tycker det du tycker på din blogg, och då kan vi ta den debatten där. Att ha tvister i skatteärenden är inget ovanligt och inget brottsligt. 2) Är brott en merit i AIK?Nej. Vet inte riktigt vad det är för ”mönster” du syftar på och vad Dulee Johnson har med saken att göra. En allmän betraktelse om professionalitet är att man kan skilja på sitt privatliv och arbetsliv, något som Dulee Johnson enligt mig gjort på ett föredömligt sätt givet hans bakgrund.3) Vad gäller mejltipsen gissar jag att det kommer varken att göra från eller till. Det som ”stör” mig är påståenden som detta i länken om mejltipsare: ”Hammarby Fotboll är nu i full färd med att bygga den scoutingorganisation som med stormsteg skall närma sig visionen: Hammarby Fotboll har Nordens bäst organiserade och mest effektiva Scoutingorganisation.”När vet man om man har uppnått det?Är det något som hasseman kommer att tala om för oss?I vilket fall krävs det nog mer än mejltipsare för att uppnå det.

  Gilla

 14. bajen- vi tar det i vår takt och och bygger underifrån.gnaget: vi kör full fart, in i väggen och sen ber vi om ännu mer pengar..dif: mycket snack och lite verkstad

  Gilla

 15. // Adam Yadayadayadayada…. Gäsp!!!Var det där det enda du kunde uppbringa? Du hade inte behövt bry dig. Herregud, vilket svammel. Avgår för helg!

  Gilla

 16. Wow…mitt i nyllet!För övrigt tror jag att bajens säsongskortsförsäljning kommer att minska med 101% i år, det har jag hört på bajensidor på nätet så det är inte alls taget ur luften.

  Gilla

 17. adamJag finner det ganska lustigt att du verkar scanna alla tillgängliga media efter hammarbyrelaterade nyheter, för att sedan referera dem på en hammarbyrelaterad blogg.Du hade kanske kunnat få en seriös debatt här om du inte ryckt ett citat om mejl-tips ur sitt sammanhang. (Du har naturligtvis läst hela artikeln om organisationen som Hammarby håller på att bygga upp)Nu avslöjar du dig bara som ytterligare en i raden av pajaser som normalt huserar på diverse svenskafans-forum.Ska man säga något negativt om Bajens scoutingverksamhet så är det att de till stor del verkar ha byggt nätverket på bajensympatier och tidigare relationer till klubben snarare än bevisad ”näsa för talanger”. /Flugan på väggen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s