Det går i fel riktning i Örebro

ÖSK Elitfotboll AB har nyligen publicerat sin årsredovisning för 2019. ÖSK redovisade en förlust på 5.8 miljoner kronor före skatt. En försämring från 2018 då klubben redovisade ett noll(ish)resultat. Intäkterna minskade från 53 miljoner kronor 2018 till 49 miljoner samtidigt som kostnaderna ökade från 52 miljoner kronor till 54 miljoner.

Trots den redovisade förlusten blev kassaflödet för helåret inte sämre än en halvmiljon kronor, tack vare att bolaget kunde tillföra närmare 4 miljoner kronor genom en nyemission.

En oroväckande sak är att personalkostnaderna uppgick till 28 miljoner kronor vilket placerar ÖSK på en nivå med de klubbar som har lägst personalkostnader i allsvenskan. Trots de låga personalkostnaderna får ÖSK inte ihop balansen resultaträkningen.

Cirka 60 procent av ÖSK:s intäkter kommer från publik och sponsorer. Här har klubben haft en negativ utveckling under de senaste åren samtidigt som det allsvenska kollektivet har vuxit mätt i de två intäktsklasserna. Figuren här nedan visar utvecklingen.

I ÖSK Elitfotboll AB:s verksamhetsberättelse finner man följande stycke.

Arbetet under verksamhetsåret har haft fortsatt inriktning på att utveckla verksamheten i riktning att ÖSK ska bli ett stabilt allsvenskt topplag med regelbundet spel i Europa och fullsatta läktare.

Faktum är att ÖSK går i motsatt riktning.

Lite mer om ÖSK:s redovisade resultat kan ni läsa på bloggen Eyravallen.

osk_index
datakälla: fogas.se, ÖSK Elitfotboll AB ÅR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s